Deputat PNL, atac la adresa lui Vlad Voiculescu: Cum este posibil să pretindă ca prefectul să încalce regulile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Sector 5, deputatul Cristian Băcanu, îl acuză pe Vlad Voiculescu de faptul că, prin solicitarea de a nu se relaxa măsurile de protecţie sanitară din Bucureşi, îi cere prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să încalce deliberat legea.

Acuzaţiile lui Cristian Băcanu vin după ce ministrul Sănătăţii a transmis o scrisoare Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care a solicitat menţinerea măsurilor de protecţie în Bucureşti pe motiv că relaxarea restricţiilor ar putea duce la un nou val de infectări, având în vedere şi existenţa noii tulpini de COVID-19 în Capitală.

„Trebuie spus că relaxarea măsurilor (odată cu scăderea numărului de cazuri) este prevăzută de Hotărârea de Guvern nr. 3/2021 privind starea de alertă. Actul normativ este obligatoriu pentru Prefect. Hotărârea citată a fost semnată inclusiv de Ministrul Sănătăţii - Vlad Voiculescu (care a fost şi iniţiator în Guvern).

Ca fost secretar de stat - coordonator al Direcţiei de Avizare a actelor normative în Ministerul Justiţiei, nu înţeleg cum este posibil ca Ministrul Sănătăţii să pretindă ca prefectul să încalce regulile impuse printr-o normă obligatorie asumată inclusiv de Ministerul pe care îl conduce” a declarat Băcanu într-o postare pe Facebook.

Între Vlad Voiculescu şi reprezentanţii PNL au fost lansate mai multe săgeţi pe tema situaţiei de la Ministerul Sănătăţii, dar şi pe cea a combaterii pandemiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite