Deputat PC: Vom candida pe liste separate la alegerile din 2016. Fratele mai mare, PSD, ia cam toate jucăriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PC, Georgică Dumitru, preşedinte al organizaţiei din Dâmboviţa, spune că PC şi PSD vor candida separat la alegerile parlamentare din 2016 pentru că PSD, din postura de partid principal al alianţei, ia „cam toate jucăriile“, în detrimentul PC.

„Asa cum ne-am propus in 2016 sa candidam independent, este evident ca asta e lucrul cel mai important, sa putem estima ‘Domnule, cam asta e, pe pozitia asta sta PC. Fratele mai mare, stiti…ca ia mai toate jucariile, dar cred ca dupa prezidentiale o sa ne detasam putin si vom cauta sa ne identificam, sa zic asa, mai…Vom candida pe liste separate“, a afirmat liderul PC.

Alianţa PSD-UNPR-PC, neoficial USD, au candidat la alegerile europarlamentare pe listă comună. PC se află în prezent la guvernare alături de PSD, UNPR şi UDMR. În primă fază, PC a format Alianţa de Centru-Dreapta alături de PNL. Liberalii au decis să iasă de la guvernare, dar PC a rămas în continuare în coaliţia de guvernare.

După retragerea lui Daniel Chiţoiu din funcţia de vicepremier, PNL l-a propus pe Klaus Iohannis să-l înlocuiască. În acelaşi timp, preşedintele PSD Victor Ponta a susţinut înfiinţarea celei de-a patra funcţie de vicepremier, care trebuia să-i revină lui Daniel Constantin. PNL nu a acceptat, a ieşit de la guvernare, iar Daniel Constantin a devenit vicepremier după votul de învestitură dat de Parlament Guvernului Ponta III.

Citeşte şi:

UPDATE Partidul lui Tăriceanu s-a transformat în ONG. „PNL este într-o situaţie de eşec major“

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îşi lansează, joi, în sala „Blaga“ de la un hotel din Capitală, Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, cu statut de ONG. Proiectul lui Tăriceanu este susţinut de mai mulţi liberali, printre care parlamentarii PNL Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, şi Ovidiu Silaghi, proaspăt înscris in PSD.

Scandal în plenul Senatului, după ce Tăriceanu a decis neinvitarea lui Băsescu: Intrăm în istoria nebunilor României

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite