Deputat AUR cu declaraţia de avere goală: „Am trăit din banii părinţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul AUR Călin Balabaşciuc a afirmat că a trăit din banii părinţilor, motiv pentru care nu a trecut nimic în declaraţia de avere. FOTO: Facebook/ Călin- Constantin Balabaşciuc
Deputatul AUR Călin Balabaşciuc a afirmat că a trăit din banii părinţilor, motiv pentru care nu a trecut nimic în declaraţia de avere. FOTO: Facebook/ Călin- Constantin Balabaşciuc

Deputatul AUR Călin Balabaşciuc figurează pe site-ul Camerei Deputaţilor cu o declaraţie de avere goală. Inclusiv la capitolul venituri, deputatul nu a menţionat nimic. Întrebat de un reporter Digi24 din ce bani a trăit până acum, Balabaşciuc a afirmat că a primit bani de la părinţi, fără să spună concret ce sumă. Întrebat din ce bani şi-a făcut campanie electorală, el a refuzat să răspundă.

Deputatul Călin Balabaşciuc a depus la Camera Deputaţilor o declaraţie de avere goală. Chestionat de jurnaliştii de la Digi24 cu privire la această situaţie, parlamentarul a vrut să se sustragă iniţial, motivând că „are plen”.

La finalul plenului Camerei Deputaţilor, jurnaliştii au insistat asupra unei explicaţii din partea deputatului AUR. Întrebat cum de nu a completat nimic în declaraţia de avere, Balabaşciuc a răspuns, cu greu: „Nu am ce să declar în declaraţia de avere. Sunt un tânăr de 24 de ani şi nu am ce să declar”.

Reporter: Staţi puţin pe loc, să discutăm. Nu aţi avut niciun venit anul trecut?
Călin Balabaşciuc: Nu am avut.
Reporter: Şi din ce aţi trăit?
Călin Balabaşciuc: Din banii părinţilor.
Reporter: Şi de ce nu i-aţi trecut în declaraţia de avere? Câţi bani v-au dat?
Călin Balabaşciuc: Nu contează asta.
Reporter: Păi, contează, că acum sunteţi persoană publică.
Călin Balabaşciuc: Nu răspund.
Reporter: Câţi bani v-au dat?
Călin Balabaşciuc: Mulţumesc frumos!

După ce jurnaliştii au afirmat că este singurul deputat care are declaraţia de avere goală, acesta a răspuns: „Pentru că sunt un tânăr la 24 de ani, care nu a avut venit, nu a muncit. Am fost student”. Mai mult, întrebat din ce şi-a făcut campania electorală, deputatul a refuzat să mai răspundă.

Un alt deputat AUR  a declarat că a trăit din alocaţia copiilor săi

Călin Balabaşciuc, în prezent şi Preşedintele Organizaţiei de Tineret AUR, îl întrece pe colegul său de partid, Ciprian Ciubuc, care a declarat că a trăit din alocaţia copiilor.

Ciubuc a avut anul trecut cele mai modeste venituri dintre toţi parlamentarii, conform declaraţiei sale de avere. Acesta susţine că singurul venit constant încasat anul trecut a fost alocaţia de stat a celor doi copii ai săi, de 4.440 de lei, la care s-a adăugat o chirie agricolă de 980 de lei şi un câştig la loto de 1.500 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite