Dependenţa politicianului de liderul de partid. Cazul Eugen Teodorovici: Dragnea l-a făcut senator, l-a refuzat ca ministru şi l-a dat afară din Guvernul Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a văzut pe propria piele ce înseamnă dependenţa politicianului de liderul de partid. Liviu Dragnea i-a arătat în mai multe cazuri că în pixul şi autoritatea sa pot sta o candidatură pentru Parlament, dar şi propunerea sau revocarea pentru un post guvernamental, în funcţie de „relaţia“ de moment.

Premierul Mihai Tudose l-a demis vineri seară pe senatorul PSD Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorofic. Demiterea a venit la o zi după ce Teodorovici a criticat alocarea a 12 milioane de euro pentru construcţia unui stadion în Alexandria şi a vorbit despre impozitarea Bisericii. Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe şi consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose, a spus, joi seară, la Digi24, că nu se justifică alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, judeţul Teleorman. Banii urmează să fie alocaţi direct de ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, apropiată de Liviu Dragnea, fără să fie nevoie de semnătura premierului Mihai Tudose.

Teodorovici a vorbit şi despre posibilitatea impozitării Bisericii, idee care a fost criticat vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea. „Eu zic totuşi să încercăm să mai păstrăm nişte instituţii în România, cel puţin să le ajutăm să existe. Nu susţin această variantă", a spus Dragnea, precizând că nu s-a discutat în coaliţie despre aşa ceva, şi „nici nu vrea“ să fie atins acest subiect. Până la urmă, părerea lui Dragnea a fost exprimată la nivel oficial prin demiterea de către Tudose a lui Teodorovici.

Istoria relaţiei Teodorovici - Dragnea

Liviu Dragnea s-a arătat mult timp reticent faţă de acceptarea unor membri de partid din apropierea lui Victor Ponta. Eugen Teodorovici este un asemenea caz, în condiţiile în care fostul ministru al Fondurilor Europene a aflat că va primi un loc eligibil pentru Parlament pe ultima sută de metri. Printre puţinii oameni din anturajul lui Ponta acceptaţi de Dragnea au fost atunci şi Rovana Plumb, actual ministru al Fondurilor Europene, dar şi Titus Corlăţean.

Teodorovici nu a fost însă prins şi în schema Guvernului Grindeanu, cu toate că era unul dintre demnitarii care au avut atât portofoliul Finanţelor, dar şi pe cel al Fondurilor Publice. În urma acestei decizii era de aşteptat ca Teodorovici să voteze împotriva demiterii lui Sorin Grindeanu, însă Liviu Dragnea a fost mai  convingător şi l-a făcut pe senator să meargă alături de cei care-şi „dărâmau“ propriul cabinet.  

Potrivit unor surse din PSD, Teodorovici se aştepta să fie numit ministru în Guvernul Tudose, însă Dragnea s-a opus. Teodorovici i-a acuzat pe liderii PSD, imediat după învestirea Guvernului Tudose,  că nici măcăr nu l-au consultat când au decis să lase Ministerul Fondurilor Europene în subordinea Ministerului Dezvoltării, deşi s-ar fi impus un portofoliu de sine stătător. 

După câteva zile în care s-a războit cu propriul partid, Teodorovici a fost numit consilier onorific al premierului Tudose pentru a-i închide gura. Însă, din câte s-a văzut, conducerea partidului l-a înlăturat foarte repede după criticarea anumitor proiecte. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite