Democrat-liberala Sulfina Barbu încaieră PSD şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile Sulfinei Barbu, potrivit cărora este inevitabilă refacerea alianţei D.A, încaieră din nou marile partide din Opouiţie, PSD şi PNL.

Social-democraţii le cer colegilor din Opoziţie să-şi clarifice raporturile cu democrat-liberalii lui Emil Boc şi ai lui Traian Băsescu. Crin Antonescu cere, în replică PSD-ului, "să revină la realitate", deaorece aude "lucruri care nu există".

Sabin Orcan spune că "Nici nu s-au stins ecourile cântecului de sulfină (pardon, de sirenă) că liderii PSD au sărit ca arşi" Citeşte aici editorialul Alianţa „ba DA, ba NU!“

image

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea întâlnirii cu liderii PNL, că PSD-ul vrea ca liberalii să decidă care este poziţia faţă de PDL şi dacă doresc refacerea alianţei cu PDL.
"Sperăm să aflăm astăzi (luni - n.r.), poate pentru ultima dată, dacă domnul Crin Antonescu şi PNL doresc să rămână în continuare în opoziţie. Trebuie să îşi clarifice care sunt raporturile cu PDL sau cu o grupare din PDL", a afirmat el.

Nul conflict din sânul Opoziţiei a fost creat de declaraţiile democrat-liberalei Sulfiba Barbu. Acesta a declarat că refacerea Alianţei D.A este doar o chestiune de timp, "până se calmează Crin Antonescu".

Dragnea a precizat că PSD va merge la întâlnirea convocată de preşedintele PNL "trecând peste" declaraţiile pe care Crin Antonescu le-a făcut în ultimele zile la adresa PSD şi a liderilor social-democraţi.

Potrivit secretarului general al PSD, PNL a preluat în ultimul timp multe din temele preşedintelui Traian Băsescu.

"Este grav că PNL a preluat în ultima perioadă multe dintre temele domnului Traian Băsescu. Ne interesează dacă ceea ce s-a întâmplat în aceste zile au fost doar declaraţii reciproce de dragoste şi nişte lacrimi de nostalgie şi se intenţionează ca după 2012 PNL să refacă alianţa cu PDL sau dacă PNL rămâne consecvent, aşa cum şi-a exprimat intenţiile în toate întâlnirile de până acum", a mai spus Dragnea.

În replică, Antonescu le-a cerut social-democraţilor să revină la realitatea, el apreciind că aceştia aud lucruri care nu există, legate de declaraţiile de dragoste dintre PNL şi PDL.

"Eu nu am văzut, nu cunosc şi nu am formulat - nici eu şi nici altcineva din PNL - vreo declaraţie de dragoste PDL. Şi dacă cei din PSD aud lucruri care nu există - asta este o problema care îi priveşte. Pot să înţeleg, tensiunea politică e mare, stresul e mare, cădem victimă probabil unii dintre noi la un moment dat", a spus Antonescu.

"Le doresc, să spun aşa, revenirea la realitate", a mai spus Antonescu despre social-democraţi.

El a precizat că nu este niciun fel de dragoste între PNL şi PDL, dar nici între PNL şi PSD.

"Cred că cei din PSD ar trebui să înţeleagă că nici nu au a se teme, nici nu au a ne da lecţii în materie de consecvenţă împotriva a ceea ce face PD şi a ceea ce face Traian Băsescu", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte declaraţiile Sulfinei Barbu, liderul liberalilor a precizat că PNL nu va avea niciun fel de discuţii pe tema refacerii Alianţei D.A., dar nici privind "complicitatea" sa cu actualul Guvern sau cu modul actual de comportament al PDL.

"Nu ştiu aici cine ar trebui să se dezmeticească. Nu ştiu cine ar trebui să vină cu picioarele pe pământ. Nu ştiu exact şi nu sunt preocupat să descriu poziţia în care stă doamna Sulfina Barbu din punct de vedere politic", a adăugat Antonescu.

"Ceea ce vreau să spun e că la mine nu e nicio neclaritate şi nicio inconsecvenţă. Poziţia mea, de ani de zile, poziţia PNL, de altfel, este foarte bine cunoscută: niciun fel de discuţii despre refacerea Alianţei D.A., niciun fel de discuţie despre complicitatea noastră cu actualul Guvern sau cu actualul mod de a se purta al PDL", a mai spus preşedintele PNL.

Sufina Barbu şi-a reiterat, luni, convingerea că Alinaţa D.A va fi refăcută, precizând că, în acest moment, Crin Antonescu nu ştie ce vrea, "este confuz".

"Cred în continuare că refacerea Alianţei DA este doar o problemă de timp, dar în momentul de faţă liderul PNL nu ştie ce vrea, este confuz. Cred că mulţi oameni din PNL îşi doresc refacerea Alianţei. PDL l-a invitat pe Crin Antonescu, pe liberali la discuţii, domnia sa a refuzat, dar vedem dacă este cazul să mai luăm în discuţie în BPN o deschidere spre dialog", a arătat Sulfina Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite