Demisii din grupul parlamentar al PNL. Cine sunt primii liberali care-l urmează pe Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Kocsis a părăsit grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor FOTO Facebook Alexandru Kocsis
Alexandru Kocsis a părăsit grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor FOTO Facebook Alexandru Kocsis

Trei parlamentari şi-au anunţat până în prezent demisiile din grupurile parlamentare ale PNL, aceştia urmând să fie neafiliaţi, la fel ca Ludovic Orban. Alexandru Kocsis şi Iosif Florean au fost primii aleşi care se alătură fostului preşedinte al liberalilor. Ulterior, fostul ministru Ion Grindă a publicat un mesaj prin care punctează faptul că se desparte şi el de colegii din grupul parlamentar de la Cameră..

UPDATE Ion Grindă, fost ministru al Dezvoltării şi deputat de Vrancea, a anunţat că părăseşte grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor.

***

Primul parlamentar care a ales să-l urmeze pe Ludovic Orban este deputatul Alexandru Kocsis. „De astăzi, 27 octombrie, mă retrag din Grupul PNL. Voi acţiona cel puţin temporar ca deputat neafiliat. Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a afirmat Kocsis, un colaborator apropiat al lui Ludovic Orban. 

De asemenea, de la Senat şi-a dat demisia Iosif Florean. „Doresc să vă informez că astăzi mi-am depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat. Motivul este atitudinea majorităţii colegilor mei, care prin obedienţă faţă de preşedintele Iohannis au girat dezastrul sanitar, cel economic şi criza politică. Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele pe care le-am luat în faţa electoratului. Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat pe domnul Cîţu. Această atitudine a dus la destrămarea coaliţiei şi la căderea Guvernului. Până şi parteneriatul Iohannis-Cîţu s-a încheiat la doar trei săptămâni după congres”, a afirmat Florean. 

Ludovic Orban a anunţat că se desparte de grupul parlamentar al PNL pentru o perioadă, dar nu exclude şi o demisie din partid, dacă formaţiunea va continuă să meargă spre PSD şi dacă nu va încheia colaborarea cu Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite