Demisie după ancheta Recorder: Lazăr Neacşu, personaj cu legături strânse în conducerea BOR, pleacă din Consiliul General al Capitalei şi din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lazăr Neacşu, la depunerea jurământului de consilier general la Capitalei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Lazăr Neacşu, la depunerea jurământului de consilier general la Capitalei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD anunţă că Neacşu Lazăr, membru al Consiliului General al Capitalei şi-a dat demisia din partid şi din funcţia de consiler general. Demisia sa vine în urma unei anchete realizată de jurnaliştii de la Recorder, care a scos la iveală o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi oameni din conducerea BOR lucrează într-o megaafacere cu fonduri publice.

„Organizaţia PSD Bucureşti şi organizaţia  PSD sector 4 anunţă că dl Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, au informat social-democraţii. 

Vasile Neacşu a fost membru al Consiliului General al Capitalei. Consilierul şi-a dat demisia după ce a apărut într-un documentar Recorder privind construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici. 

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor ca un „agent de influenţă a Bisericii“, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale. 

Neacşu le spune celor de la Recorder cum a intrat în politică:

„În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: «Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consliier general, la ce partid sa ma duc?. - «Du-te la PSD că va câştiga toată ţara». El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, spune Neacsu în înregistrarea Recorder.

Recorder.ro a prezentat, la capătul a opt luni de documentare, ”o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”.

”Toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb”, mai spun jurnaliştii, referindu-se la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite