Demenţa bântuie ca la ea acasă în Palatul Victoria

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 29 de ani de la Revoluţie, în Palatul Victoria s-a reinstaurat demenţa. Bântuie în voie, a pus stăpânire pe guvernul PSD-ALDE ai cărei componenţi adoptă iresponsabil, precum făceau pe vremuri membrii CePEx, ordinele pe care li le transmite expres noul Ceauşescu, noul Gheorghiu-Dej, noul Stalin. Insul cu numele din buletin şi de viitor puşcăriaş Dragnea Liviu Nicolae.

Acesta a ţinut acum vreo zece zile o cuvântare delirantă. Produsul minţii unei fiinţe care nu mai are nimic în comun nici cu democraţia, nici cu Europa, nici cu aspiraţiile occidentale ale României, nici cu ţara însăşi.Nu e interesat decât de propria lui salvare şi de consolidarea puterii personale. E dictatorul în devenire.

 La nici 48 de ore după aceea caraghiosul absolut, veleitarul finanţist pe nume Teodorovici Orlando Eugen, cu fiţele lui de fante de cartier ori de actor de cinema de mâna a treia care, prin cine ştie trafic de influenţă ori eroare redacţională, a ajuns totuşi să îşi vadă chipul pe coperta revistei Cinema din anii 70, a întocmit un proiect de Ordonanţă de urgenţă al cărei scop este modificarea din temelii a Codului fiscal al României.

Familiarul cimitirul şi al mormintelor, un puşcăriabil pe nume Vâlcov Darius, calificat de viitorul lui coleg de celulă Dragnea Liviu „un om de o valoare rară”, că doar cine se aseamănă se adună, a declarat că Ordonanţa va fi adoptată de guvern, indiferent de ce vor spune multinaţionalele şi băncile care, printr-o strategie care nu mai poate înşela pe nimeni, trebuie să fie scoase şi prezentate în faţa populaţiei drept vinovate pentru dezastrul economic al ţării. Când unicii culpabili, singurii care trebuie să plătească şi nu oricum, ci zdravăn, cu ani buni de închisoare, pentru vina de a fi subminat economia naţională sunt indivizii semi-docţi, politrucii cu minte şi şcoală puţine  ce s-au perindat prin cele trei guverne ale coaliţiei PSD-ALDE din ianuarie 2017 încoace.

Puţin le-a păsat lui Dragnea, lui Vâlcov, lui Teodorovici de semnalele negative venite din piată, De căderea Bursei. Puţin le-a păsat doamnei Dăncilă (bine, ea nu poate să înţeleagă nici lista cu cuantumul cheltuielilor de întreţinere din blocul din Videle unde îi locuieşte familia), ori celorlalţi membri ai guvernului de semnalele Pieţei, ale Bursei, de avertismentele economiştilor veritabili. Nu de cele spuse de insul primar, agresiv pe care mâine-poimâine îl vom vedea în Palatul Victoria cu revolverul pe masă, precum comisarii sovietici de odinioară, precum Vîşinski, precum ardeleanul Petru Groza, Vâlcov Darius. România a revenit la stadiul de economie de comandă.

Foştii critici ai lui Dragnea, Niculae Bădălău şi Ecaterina Andronescu tac chitic. Stau cu capetele plecate şi demnitatea agăţată-n cui. Au fost cumpăraţi cu posturile dorite de miniştri. Aşa că Ordonanţa fatidică a fost adoptată vineri. Preşedintele Iohannis pe care îşi îngăduie să îl insulte zilnic banditul Dragnea Nicolae Liviu nu a putut face nimic. Nu îi îngăduie Constituţia, îl umileşte până şi o insă cu scăzutul IQ al numitei Dăncilă Viorica Vasilica.

De aici încolo, ne putem aştepta la tot ce e mai rău. La inflaţie galopantă, la creşterea preţurilor, la imposibilitatea de a mai accesa un credit bancar, la diminuarea pensiilor  şi a salariilor, la împrumuturi de la FMI, la introducerea guvernanţei acestuia, la intrarea în incapacitate de plăţi. Primejdie prin care a mai trecut România în două rânduri. Odată în vremea dictaturii lui Ceauşescu, în 1981-1982, a doua oară în timpul regimului lui Emil Constantinescu, în 1997. Atunci guvernul CDR  a trebuit să deconteze aventurismul economic din vremea administraţiei Iliescu-Văcăroiu.

O asemenea primejdie ne pândeşte, iată, cu foarte puţine zile înainte de intrarea în anul 2019. Şi totul din cauza unei coaliţii iresponsabile şi a demenţei aflate la ea acasă în Palatul în care bântuie astăzi semidocţii, analfabeţii, proştii din guvernarea PSD-ALDE. Şi totul din cauza votului nostru iresponsabil din 11 decembrie 2016.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite