Alegeri PDL. Cine va fi noul preşedinte Elena Udrea sau Vasile Blaga? Delegaţii îşi aleg liderul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi Elena Udrea se bat pentru şefia PDL Foto Adevărul
Vasile Blaga şi Elena Udrea se bat pentru şefia PDL Foto Adevărul

Democrat-liberalii au de ales între Elena Udrea, Vasile Blaga şi Monica Macovei. Cele mai mari şanse de a câştiga le au Elena Udrea şi Vasile Blaga. Deputatul Mircea Toader, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, a făcut de la tribuna Convenţiei o prezentare a procedurilor de vot, menţionând că delegaţii nu pot vota fără carte de identitate sau paşaport şi că este interzisă fotografierea buletinului de vot.

UPDATE S-a încheiat votul. 

Delegaţii la Convenţie aleg, pe lângă preşedintele PDL, preşedintele Comisiei Nationale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.) şi preşedintele Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C) ale partidului. 

Democrat-liberalii au primit trei buletine de vot, unul de culoare albă pentru alegerea preşedintelui partidului, celelalte două fiind colorate, portocaliu şi albastru.

Pe buletinele de vot pentru alegerea preşedintelui partidului sunt înscrise, în trei casete, numele candidaţilor, în ordinea tragerii la sorţi. 

15.000 de buletine de vot

Delegaţii îşi vor exprima opţiunea lăsând liberă caseta în care este scris numele candidatului pe care vor să-l aleagă şi tăindu-le pe celelalte două.

Câştigătorul este cel care obţine jumătate plus unu din numărul de voturi valabil exprimate, iar dacă niciunul dintre candidaţi nu ia acest scor, va fi organizat al doilea tur de scrutin între primii doi clasaţi.

Organizatorii au pregătit 15.000 de buletine de vot în eventualitatea turului doi, luând în considerare toate variantele, acestea fiind ştampilate şi semnate de câte un reprezentant al fiecărui candidat.

Delegaţii votează în patru sectoare din sala Romexpo, în ordine alfabetică, fiind instalate 80 de cabine de vot şi 24 de urne.

Procesele verbale vor fi introduse şi în calculator, dar voturile vor fi numărate şi în scris, reprezentanţi ai celor trei candidaţi vor observa întreg procesul de vot şi de numărare a voturilor, membrii Comisiei de organizare dorind astfel să elimine suspiciunile de fraudare a alegerilor.

Elena Udrea cu insigna de la Traian Băsescu în piept

În anticiparea rezultatului alegerilor pentru şefia PDL, Elena Udrea a arătat jurnaliştilor cele două insigne pe care le poartă şi a menţionat că acestea sunt semnul luptei permanente a PDL cu adversarul. 

Elena Udrea a precizat că una dintre insigne i-a fost dăruită, în urmă cu mai mulţi ani, de preşedintele statului şi reprezintă spiritul de luptător al lui Traian Băsescu, iar cealaltă a primit-o sâmbătă de la fostul premier, Emil Boc. 

Elena Udrea a mai spus că surpriza a onorat-o şi a emoţionat-o.

Elena Udrea a precizat că este important ca PDL e să dea un semnal clar că partidul are un viitor, chiar dacă sunt deja plecări ale membrilor importanţi către PNL. 

Elena Udrea vrea alianţă cu Mihai Răzvan Ungureanu

Ea a evidenţiat că adversarul ideologic al democrat-liberalilor este  PSD şi că nu este posibilă o apropiere în viitor faţă de aceştia. Elena Udrea susţine că orice construcţie viitoare de alianţe politice va fi cu parteneri care să aibă aceeaşi viziune, cum este Forţa Civică. Nici PNL nu este exclus ca partener democrat-liberal, dar nu cel de astăzi.

„Discursul lui Antonescu este mai antieuropean decat al lui Victor Ponta. El a refuzat să stea în Parlament la discursul preşedintelui Traian Băsescu“, a spus Elena Udrea.

Vasile Blaga vrea ca PDL să ajungă la guvernare în 2016

Vasile Blaga: Am câştigat bătălia cu criza, dar am pierdut în inimile românilor. Am auzit minciuni de la acest microfon, unii spuneau că am luat 22% la alegerile locale. Tot 17% am luat şi atunci şi la alegerile parlamentare. Uitaţi-vă pe statistici!

"Trebuie să ajungem la guvernare în 2016 pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos, aşa cum propun unii care spun ce partid extraordinar este PSD", a spus Blaga, cu trimitere la Udrea.

"Camerele de hotel nu trebuie să oprească schimbarea partidului. Nu-mi imputaţi mie guvernarea. Eu am tăcut 6 luni de zile".https://adevarul.ro/politica/video-alegeri-pdl-vasile-blaga-noul-presedinte-1421223.html

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite