Delegaţii la Congresul PSD s-au îmbulzit pentru cartelele de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţii s-au înghesuit să-şi ia cartelele de vot FOTO Eduard Enea
Delegaţii s-au înghesuit să-şi ia cartelele de vot FOTO Eduard Enea

Cei 4.200 de delegaţi la Congresul PSD au provocat o învălmăşeală în momentul în care s-au dus să îşi ia cartelele de vot.

Introducerea sistemului de vot electronic la Congresul PSD le-a dat bătăi de cap organizatorilor. Şi acesta nu din cauze tehnice, ci de natură umană.

Înainte de începera operaţiunii de votare, cei 4.200 de delegaţi au fost invitaţi să se prezinte la ghişeele special amenajate pentru a prezenta mandatele de participare şi a primi cartele de vot electronic.

Delegaţii s-au reprezit pe holul de la intrarea în Sala Palatului, ceea ce a provocat înghesuială în faţa celor opt ghişee, amenajate în funcţie de regiuni.

Chiar şi în mijlocul învălmăşelii generale, cei care se ocupau aranjamentele pentru vot erau vigilenţi.

„Vezi să dai mandatul şi nu lista cu cei pe care trebuie să îi votezi”, îi atrăgea atenţia un bărbat corpolent vecinului său de filială. „Lasă, măi, că ştiu că trebuie să-l votez pe Neluţu”, a venit răspunsul prompt.

image

Congresul PSD a ales, sâmbătă, noua conducere a partidului. Victor Ponta a fost reales, fără emoţii, în fruntea PSD, iar Liviu Dragnea va fi numărul doi în partid, din postura de preşedinte executiv.Bătălia cea mai importantă de la Congres s-a dat între baronii Marian Oprişan (Vrancea) şi Nicuşor Constantinescu (Constanţa) pentru postul de vicepreşedinte al regiunii Sud-Est, câştigător ieşind baronul de Vrancea.

Alţi delegaţi, mai rapizi, îşi obţinuseră deja cartelele de vot dar bătăile lor de cap nu se opreau aici. „Uite, frate, că are cod de bare. Eşti sigur că nu ne depistează cum votăm?”, îl întreba un delegat pe colegul său. „Păi, tu ştii ce trebuie să votezi, ce e pe listă, de ce îţi faci griji inutile”, a venit răspunsul prompt.

Alţi delegaţi au cedat în faţa cozilor imense. “Hai, dragă să venim mai târziu. Ne sufocăm aici”, îi spunea o femeie însoţitorului său.

„Păi şi dacă se termină votul?”, s-a întrebat celelalt.

El a urmat îndemnul, şi la fel au făcut şi alţi delegaţi. Apariţia unei coloane de oameni care încerca să iasă din hol, în timp ce alţii încercau să intre nu a făcut decât să sporească haosul.


Citeşte toate materialele despre congresul PSD

Ponta, despre sistemul de vot electronic de la Congresul PSD: „Ne gândim să-l aplicăm la diaspora, apoi naţional“

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că sistemul electronic de vot ar trebui introdus în primă instanţă pentru diaspora, apoi la nivel naţional.

Congresul PSD. Ponta doreşte să fie „peştele cel mare şi rapid“ din politică

Liderul PSD Victor Ponta le-a spus colegilor prezenţi la Congresul PSD că în politica actuală nu se mai aplică doar principiul „peştele cel mare îl înghite pe cel mic”, ci şi „peştele mai rapid câştigă competiţia cu peştele lent”. Într-un astfel de context, premierul a subliniat că doreşte să fie „peştele cel mare, şi totodată cel mai rapid”.

Congresul PSD. CExN al PSD, mandatat să iniţieze procedurile de fuziune cu UNPR

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care mandatează CExN al partidului să elaboreze şi să încheie un Protocol de colaborare între PSD şi UNPR şi să iniţieze procedurile privind fuziunea dintre cele două partide.

Congresul PSD. Ion Iliescu a fost votat preşedinte de onoare al PSD

Ion Iliescu a fost votat, sâmbătă, la Congresul PSD, pentru a ocupa funcţia de preşedinte de onoare al partidului. Iliescu a fost votat cu unanimitate de voturi.

Congresul PSD. Ponta: „Năstase mi-a zis că în politică, spre deosebire de box, contează dacă poţi să te ridici“

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că are "o mulţumire specială" pentru Adrian Năstase, care i-a spus că în politică, spre deosebire de box, contează de câte ori poţi să te ridici, menţionând că este convins că fostul prim-ministru o va face.

Congresul PSD. Victor Ponta: „Sunt complementar cu Liviu Dragnea“

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a explicat, la Congresul partidului, cum va fa funcţiona tandemul pe care îl va forma în fruntea PSD cu Liviu Dragnea.

Congresul PSD. Oprescu, către Ponta: „Cel mai important proiect al dumneavostră nu este USL, ci România“

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că cel mai important proiect politic al lui Victor Ponta nu este USL, aşa cum premierul a susţinut în repetate rânduri, ci „proiectul România“.

Congresul PSD. Victor Ponta şi Liviu Dragnea, victorii aşteptate. PSD şi-a ales vicepreşedinţii: Oprişan l-a învins din nou pe Nicuşor Constantinescu

Congresul PSD a ales astăzi noua conducere a partidului. Victor Ponta a fost reales, fără emoţii, în fruntea PSD, iar Liviu Dragnea va fi numărul doi în partid, din postura de preşedinte executiv.Bătălia cea mai importantă de la Congres s-a dat între baronii Marian Oprişan( Vrancea) şi Nicuşor Constantinescu (Constanţa) pentru postul de vicepreşedinte al regiunii Sud-Est, câştigător ieşind baronul de Vrancea.

Cristina Ţopescu, ultima achiziţie a PSD

Jurnalista Cristina Ţopescu s-a înscris, vineri, în PSD, a anunţat Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD.

Adrian Năstase: „Nu voi vorbi de la tribună, este rândul colegilor mei să vorbească“

Fostul premier Adrian Năstase a venit, în calitate de invitat, la Congresul PSD, însoţit de fiul său mai mare, Andrei Năstase. Fostul premier a anunţat că nu va ţine un discurs, fiind interesat, în special, de noile raporturi de forţe din partid.

Congresul PSD. Dragnea: „Singurul care a trebuit să plătească pentru noi toţi a fost Adrian Năstase. Adrian, bine ai venit acasă!“

Congresul PSD se va desfăşura astăzi şi mâine la Sala Palatului. Social-democraţii îl vor reconfirma în funcţia de preşedinte pe Victor Ponta, iar Liviu Dragnea va rămâne numărul doi în partid, urmând să ocupe fotoliul de preşedinte executiv. Adrian Năstase este prezent la Congres, dar a anunţat că nu va ţine niciun discurs de la tribună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite