Delegaţia PSD din Parlamentul European: Cîţu să se reconecteze urgent la agenda cetăţeanului sau să demisioneze de îndată

Delegaţia PSD din Parlamentul European: Cîţu să se reconecteze urgent la agenda cetăţeanului sau să demisioneze de îndată

Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Delegaţia PSD din Parlamentul European a atras atenţia că România a lipsit de la Consiliul miniştrilor de Finanţe (ECOFIN), for care va aproba Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Social-democraţii spun că premierul Cîţu a absentat pentru că este „ocupat să cumpere voturi pentru Congresul PNL, din banii românilor”

Ştiri pe aceeaşi temă

„Delegaţia PSD din Parlamentul European cere Guvernului Cîţu să se reconecteze urgent la agenda cetăţeanului sau să demisioneze de îndată, în contextul în care România a lipsit de la Consiliul miniştrilor de Finanţe (ECOFIN), for care va aproba inclusiv PNRR-ul ţării noastre, premierul fiind ocupat să cumpere voturi pentru Congresul PNL, din banii românilor, în loc să se deplaseze la Bruxelles pentru a reprezenta România”, arată un comunicat de presă transmis de PSD. 

Social-democraţii au atras atenţia că “Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Spania sunt ţările care au de ieri aprobarea ECOFIN pentru a primi finanţare pentru planurile individuale de redresare şi rezilienţă, în timp ce imaginea României şi viitorul cetăţenilor noştri sunt jucate la ruletă de cel care ar trebui să fie premier şi ministru interimar de Finanţe. Florin Cîţu însă îmbracă haina de prim ministru doar pentru a face rectificarea bugetară conform intereselor candidatului la preşedinţia PNL. Îi reamintim că în timp ce domnia sa era ocupat cu primarii PNL din Teleorman, scaunul ţării noastre la Consiliul miniştrilor de Finanţe a fost precum buzunarul românilor în timpul acestei guvernări: GOL”, au susţinut eurodeputaţii social-democraţi.

„Delegaţia PSD din Parlamentul European solicită premierului să dea urgent explicaţii pentru absenţa ruşinoasă a României de la ECOFIN, dar şi în legătură cu stadiul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru că #Românii trebuie să ştie care sunt ultimele observaţii primite de ţara noastră şi ce strategie va adopta Guvernul! USR-PLUS şi PNL nu pot negocia viitorul românilor în spatele uşilor închise şi nu se mai pot ascunde în spatele Bruxelles-ului pentru a-şi nega incompetenţa, încurajând lipsa de transparenţă şi de dialog”, au mai transmis social-democraţii. 

PSD a mai subliniat că „banii din PNRR şi cei din bugetul de stat sunt ai românilor, nu ai unui partid sau ai unor filiale care decid să sprijine un candidat sau altul la şefia PNL. Mai mult, imaginea României şi apărarea intereselor naţionale nu pot fi puse la îndoială doar pentru că premierul este ocupat cu o campanile electoral în propriul partid, folosind resursele şi instituţiile statului român. Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunităţile locale din România, iar PNRR trebuie să fie prioritate absolută pentru guvernarea de dreapta. Din păcate, a trebuit să fie revocat ministrul Finanţelor ca să aflăm că Executivul a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie, dar nimeni din actuala Coaliţie nu a comunicat nimic opiniei publice. Domnule Florin Cîţu, guvernaţi sau plecaţi!”, au arătat reprezentanţii Delegaţiei Române S&D.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările