Delegaţia Permanentă a PNL Suceava nu a validat candidaturile a doi parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Tiberiu Prodan
Senatorul Tiberiu Prodan

Senatorul PNL Tiberiu Prodan, vicelider al grupului liberal din Senat, şi deputatul PNL Mircea Irimescu, nu au fost votaţi, sâmbătă, de Delegaţia Permanentă a PNL Suceava pentru a fi propuşi candidaţi în colegiile uninominale în care au activat în ultima legislatură.

Delegaţia Permanentă a PNL Suceava a votat, sâmbătă, propunerile pentru candidaturile în colegiile uninominale.

Astfel, au fost validate candidatura preşedintelui PNL Suceava, Alexandru Băişanu, pentru colegiul uninominal 1 pentru Camera Deputaţilor, a deputatului PNL Dumitru Pardău, pentru colegiul nr. 9 pentru Camera Deputaţilor şi a vicepreşedintelui PNL Suceava Ilie Niţă, pentru colegiul uninominal 2 pentru Camera Deputaţilor, în aceste colegii nefiind alte propuneri.

În colegiul nr. 6 pentru Camera Deputaţilor, membrii Delegaţiei Permanente a PNL Suceava au votat în favoarea liderului PNL Rădăuţi, Constantin Galan, în detrimentul lui Mircea Irimescu, care este deputatul actual în acest colegiu, scrie Mediafax.

Pentru colegiul nr. 4 Senat au fost cinci propuneri: actualul senator din colegiu Tiberiu Prodan, vicelider al grupului liberal din Senat, fostul deputat PNL Mihai Sandu Capră, care a fost în ultimii trei ani consilier la Curtea de Conturi a României, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Suceava Petru Carcalete, preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău şi consilierul judeţean Brânduşel Nichitean.

În urma votului, Delegaţia Permanentă a decis ca Mihai Sandu Capră să fie candidatul liberal în acest colegiu.

Brânduşel Nichitean a renunţat la candidatură după ce a cerut Delegaţiei Permanente un vot prin care să fie susţinut pentru a fi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, funcţie deţinută în prezent de liderul organizaţiei, Alexandru Băişanu, dacă acesta va fi ales deputat.

Băişanu a spus însă că nu este de compentenţa Delegaţiei Permanente a organizaţiei să voteze pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava pentru că prin votul consilierilor judeţeni se stabileşte cine deţine funcţia.

El a menţionat că este posibil ca funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava să se elibereze înaintea alegerilor parlamentare întrucât intenţionează să se suspende din funcţie pe perioada campaniei electorale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite