De la Mamaia la Miami. Unde o fi Crin?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul unu în stat, Traian Băsescu face un fel de navetă estivală de pe Litoralul românesc, la sala pentru conferinţe de presă de la Cotroceni. Aerul sărat al mării îi face bine preşedintelui, după cum se vede din numeroasele poze postate pe Facebook de prietenii săi.

Bronzat şi zâmbitor, şeful statului se întâlneşte în larg cu tot felul de inşi care îl primesc cu drag în barca lor, la o discuţie prietenească despre treburile ţării. La întoarcerea pe uscat, numai bine, preşedintele îşi ia costumul aferent funcţiei şi iese la declaraţii făcând harcea-parcea coabitarea cu scumpul său premier.

La rândul lui, Victor Ponta i-a lăsat preşedintelui o scrisorică de adio în care îi vorbea suav de CFR Marfă, după care a zbughit-o, cică la Miami, să ia bronz american. Faptul a avut darul să-l nemulţumească pe Traian Băsescu care, rămas singur cu treburile ţării pe cap, constată cu ciudă că până şi bona premierului are parte de ultraviolete de Florida, şi nu de Cap Aurora.

Până aici, toate bune şi frumoase, dar unde o fi dispărut al doilea om în stat, Crin Antonescu? Despre domnia-sa se ştie mult mai puţin. Cert este că a ieşit neobservat din decor de câteva săptămâni şi de atunci nu s-a mai auzit nimic depre el. Aşa se face că, liderii USL au lăsat locul liber considerând că august este de la sine înţeles o lună a vacanţelor în care nu se întâmplă nimic, mai ales că aveau de recuperat şi concediul eşuat din vara trecută petrecut cu suspendarea şi apoi referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Dar, recuperat în ultimele luni, preşedintele n-a avut decât să-şi frece mâinile de bucurie că a rămas singur acasă. Acum, preşedintele are tot spaţiul din lume. Şi îl ocupă aşa cum ştie cel mai bine. Face opoziţie, se desfăşoară pe toate ecranele, îşi ia adversarii la mişto, e ca peştele în apă.

Cu bonă sau fără bonă, la Miami sau nu, premierul încasează loviturile lui Băsescu, dar pentru el urmările nu sunt prea însemnate. Se va întoarce şi o va lua de la capăt cu CFR Marfă, cu coabitarea, cu Traian Băsescu.

Dar pentru liderul liberal situaţia este un pic mai delicată. S-a văzut deja că în confruntarea dintre doi poli puternici nu mai este loc şi pentru un al treilea. Ieşirea îndelungată a lui Crin Antonescu din peisaj va fi mai greu de remontat, după ce toată vara agenda publică a fost făcută de atacurile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta. Preşedintele a profitat de spaţiul de manevră pe care în parte şi l-a creat, iar în parte l-a primit cadou, şi a preluat iniţiativa în alcătuirea agendei publice.

USL nu a putut ţine pasul şi se vede acum în poziţia de a reacţiona mai mult sau mai puţin inspirat în urma atacurilor preşedintelui. Ca lideri de coaliţie, Victor Ponta şi Crin Antonescu ar fi fost mai inspiraţi dacă plecau pe rând în vacanţă astfel încât măcar unul dintre ei să stea măcar pe la Mamaia, cât timp preşedintele se dă cu barca pe valurile Mării Negre.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite