Deficit de mânie proletară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, atât sâmbătă, cât şi duminică, PSD s-a strofocat, s-a dat de ceasul morţii şi şi-a chemat sub drapel fanii bucureşteni. Le-a cerut să îşi manifeste zgomotos, chiar isteric, zvârcolitor de-a dreptul dragostea şi fidelitatea faţă de partidul care le-a asigurat măriri de pensii şi salarii.

Le-a ordonat celor prostiţi ori stipendiaţi în consecinţă să pună pe tapet şi să îşi verse mânia proletară faţă de DNA-ul care confecţionează dosare. Care acţionează la ordinul Sistemului şi al Statului Paralel. Ale cărui victime predilecte sunt mai marii partidului. Oameni buni, adepţi ai social-democraţiei, care vor libertate, egalitate, fraternitate, aceasta după ce şi-au burduşit prin fraudă şi minciună conturile.

Trebuiau huiduiţi aşa cum se cuvine, cum se practica încă de prin 1945-46, nu doar d-na Laura Codruţa Kövesi, ci şi preşedintele Iohannis, Acesta pentru vina de a- şi fi manifestat joia trecută sprijinul faţă de şefa DNA. Se impunea avertizat subliminal şi ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, despre ceea ce e posibil să se întâmple în cazul în care joi nu va face anunţul pe care îl aşteaptă domnii Dragnea, Tăriceanu, Codrin Ştefănescu, Liviu Pleşoianu, Rădulescu-mItraliera, doamnele Rovana, Olguţa şi alţii de aceeaşi non-valoare morală.

Sâmbătă am avut de-a face chiar cu o mitingeală asumată de atât de originalul domn Liviu Pleşoianu. Despre care presa scria zilele trecute că ar fi fost scos din foame de deputăţia oferită pe tavă de dl. Liviu Dragnea. Recunoştinţa se cuvine arătată chiar cu preţul suspendării oricărei urme de demnitate sau morală. Valori, de altfel, cvasi-necunoscute pesediştilor.

Neo-bolşevicul PSD mai are, pesemne, nostalgia contramanifestaţiilor de la începutul anilor '90. E muncit de amintirea adunărilor frumoase, acelea cu aplauzele şi florile, cu trandafirii roşii ai oamenilor muncii de la APACA. PSD suferă de langoare, de dor după lozinca creată în laboratoarele propagandei feseniste în conformitate cu care IMG face ordine. PSD ar vrea reactivată bucuria mineriadelor comandate.

În weekend s-au adunat în faţa porţilor DNA şi ale Palatului Cotroceni cel mult o sută de oameni. Nici vorbă despre sutele de inşi despre care au făcut vorbire posturile de televiziune aservite, gen Antena 3 sau România tv. Oameni sărmani, prost îmbrăcaţi, cu lucrări stomatologice restante. Inşi lesne manipulabili, prostitiţi de propaganda pestilenţială a lui Mihai Gâdea, Mircea Badea, Andreea Creţulescu, Cristina Şincai, Victor Ciutacu. Sau Ionuţ Cristache (cât de încovoiat şi de slugarnic a fost aseară colaboratorul TVR făcând sluj în faţa minsitresei Olguţa care s-a purtat faţă de insul acesta aşa cum nu te porţi nici cu ultimul serv!), Ion Cristoiu (tot mai penibil în îmbătrânirea lui urâtă), Sorin Roşca Stănescu (ins cu stagiatură la puşcărie), Ciuvică-gornistul, dar şi fomistul, politicianul eşuat Bodea care speră că îi va surâde şi lui norocul cum i-a surâs lui Pleşoianu, ori miliţianul Abraham ajuns, Doamne păzeşte şi iartă!, conducător de doctorate. I-am văzut făcând caraghioase giumbuşlucuri pe urmaşii sau poate pe îmbătrâniţii inşi care în anii 90 îi primeau cu flori pe străzile Bucureştiului pe minerii amestecaţi cu securişti.

Efectul a fost jalnic. Eşecul lamentabil. Pleşoianu însuşi pare-se că a preferat să stea la căldurică întreaga ziulică de duminică. Alături de soţioara medic care nu prea bagă de seamă că avem de-a face cu un caz clinic. Absenţa de duminică a d-lui Pleşoianu reprezintă un indiciu clar că PSD nu se simte chiar foarte bine. Că nu mai are ce promite, că nu mai dispune de bani în visterie cu care să mai cumpere niscaiva conştiinţe. Că ceea ce i-a mers lui Ion Iliescu nu îi mai merge aidoma lui Liviu Dragnea. Că şi propagandiştii din dotare şi subordine dau semne că ar fi ostenit. Că românii arată că îşi doresc să trăiască într-o lume normală. Nu în aceea a necinstei, a corupţiei, a minciunii la înalt nivel. Aşa cum le-o oferă, din ianuarie 2017 încoace, guvernarea PSD-ALDE.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite