Declinul unui general. Câte voturi a reuşit să adune Gabriel Oprea la alegerile pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi un fost om bun la adunat majorităţi parlamentare, a candidat ca independent în Bucureşti pentru un loc în Camera Deputaţilor. Rezultatele nu sunt tocmai îmbucurătoare - cu 796 de voturi, reprezentând 0,01% din numărul total, Gabriel Oprea a bifat un eşec deplin.

Gabriel Oprea şi-a anunţat candidatura ca independent pe 1 noiembrie, declarând că a decis să candideze „la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti”. Chiar dacă a existat cerere, prezenţa la urne în sprijinul fostului lider UNPR a lăsat de dorit.

Acesta a încercat să-şi maximizeze şansele de succes candidând pentru un loc de deputat în Bucureşti.

Gabriel Oprea a fost prefect al Capitalei, a deţinut două mandate de deputat şi unul de senator, fiind ales în Capitală şi a fost de asemenea ministru în mai multe Guverne, deţinând mai multe portofolii, inclusiv pe acela de vicepremier pentru siguranţa naţională.

În mai 2018, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului.

Alegerile parlamentare din 2020 scot la suprafaţă secretul cel mai prost  apărat de fostul vicepremier pentru siguranţă naţională: căderea sa totală în irelevanţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite