Declic va face un denunţ pe numele lui Cîţu pentru abuz în serviciu: „Funcţiile din stat nu sunt instrumente pentru câştigarea luptelor politice interne“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu
Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu va fi denunţat la DNA, după ce unul dintre consilierii de stat angajaţi în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui în lupta internă pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

Comunitatea Declic anunţă că va depune un denunţ împotriva premierului Florin Cîţu şi pe cel al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru infracţiunile de instigare la abuz în serviciu şi abuz în serviciu.

Denunţul este redactat de avocaţii Declic şi va fi depus săptămâna viitoare la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Decizia vine după ce în spaţiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajaţi în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîţu în lupta internă pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

„Am militat dintotdeauna pentru justiţie independentă. Vrem să fie aflat adevărul şi el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocaţii Declic au analizat speţa şi au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniştrii României, ca toţi demnitarii, de fapt, să înţeleagă că funcţiile din stat nu sunt instrumente pentru câştigarea luptelor politice interne“, a spus Tudor Brădăţan, declarat directorul executiv al Declic.

„Nimeni nu poate trata instituţia publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moşie, nu poţi folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcţie ai avea”, a adăugat Tudor Brădăţan. Reprezentanţii comunităţii mai spun că faptele Mioarei Costin, care a demisionat joi din funcţia de consilier de stat, pot reprezenta o încălcare a atribuţiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcţionar public, sprijin politic unui candidat la o funcţie în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activităţi în interesul personal al lui Florin Cîţu, folosind resurse publice ale Executivului“, a completat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite