Declaraţii revoltătoare din partea unui consilier general USR: Asistaţii social nu ar trebui să primească bani, pentru că se duc să-i bea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Ivan în timpul dezbaterilor privind strategia pentru combaterea sărăciei din Bucureşti FOTO Captură Facebook Zamfi Irina
Florin Ivan în timpul dezbaterilor privind strategia pentru combaterea sărăciei din Bucureşti FOTO Captură Facebook Zamfi Irina

La dezbaterea publică organizată vineri de Primăria Municipiului Bucureşti privind strategia de combatere a sărăciei, Florin Ivan, consilier general USR, a făcut o serie de declaraţii revoltătoare, printre care faptul că nu ar trebui oferite ajutoare sociale celor în nevoie, din cauză că banii ajung să fie băuţi, susţine Irina Zamfirescu, activist ActiveWatch, pe pagina de Facebook.

UPDATE Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a consilierului general Roxana Wring, USR a demarat procedurile necesare pentru retragerea sprijinului politic de care beneficiază în prezent Florin Ivan şi înlăturarea lui din grupul consilierilor generali:

Ca urmare a celor declarate astăzi de Florin Ivan la dezbaterea organizată de PMB privind strategia de combatere a sărăciei de la nivelul Capitalei, am demarat procedura de retragerea a sprijinului politic oferit domnului consilier. Mai exact, am trimis, în primă instanţă, un e-mail către Biroul Municipal al USR în care am cerut retragerea sprijinului politic, cererea urmând, ulterior, să fie discutată şi analizată în Biroul Naţional. Pentru declaraţiile discriminatorii şi care nu au nimic în legătură cu direcţia pe care USR o urmează în lupta împotriva sărăciei, domnul Ivan nu mai poate fi considerat ca făcând parte din grupul consilierilor generali ai USR” se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook.

Vineri, la nivelul Primăriei Muncipiului Bucureşti, a avut loc dezbaterea strategiei privind incluziunea socială şi combaterea sărăciei în Municipiul Bucureşti pentru perioada 2017-2021, ocazie cu care unul dintre consilierii generali din partea USR a făcut o serie de declaraţii revoltătoare. Potrivit Irinei Zamfirescu, voluntar ActiveWatch, Florin Ivan a declarat în timpul dezbaterii că „nu trebuie date ajutoare sociale săracilor, căci le beau”, reiese din mesajul publicat de aceasta pe pagina de Facebook. Mai mult, consilierul ar fi subliniat şi că persoanele aflate în sărăcie nu pot fi ajutate, iar singurul lucru pe care ar trebuie să-l facă autorităţile pentru ei este să-i trimită la muncă, nu să-i ajute.


 

Captură Facebook Zamfi Irina

Captură foto Facebook Zamfi Irina

USR se delimitează de afirmaţiile consilierului

Potrivit unui mesaj publicat de pagina de Facebook, Roxana Wring, consilier general al USR şi liderul de grup în CGMB, a declarat că USR se delimitează de poziţia consilierului, urmând să aibă loc discuţii între conducerea partidului şi Florin Ivan pe acest subiect.

„USR Bucureşti se delimitează ferm de poziţia consilierului USR Florin Ivan exprimată de acesta azi, în cadrul dezbaterii organizată de Primăria Municipiului Bucureşti asupra proiectului Strategiei locale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei în municipiul Bucureşti 2017-2021. Conducerea USR va avea o discuţie internă pe acest subiect împreună cu domnul Florin Ivan”, se arată în comunicatul celor de la USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite