Decizie fără precedent. PSD nu va mai cere de la Serviciile Secrete informaţii despre viitorii miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat aseară, la TVR, că premierul desemnat, Viorica Dăncilă, nu va solicita niciunei instituţii a statului român aviz pentru viitorii miniştri din cabinetul său. De obicei, premierul cerea informaţii de la SRI pentru a se asigura că miniştrii aleşi nu sunt o ameninţare la securitatea naţională sau nu au probleme de corupţie.

"Comitetul Executiv a decis ca primul-ministru să nu mai ceară niciun aviz pentru niciun ministru", a afirmat Ecaterina Andronescu.

„Conform Legii 14/1992, de organizare şi functionare a SRI, la art.4: la cererea conducatorului institutiei publice, SRI verifică şi oferă date cu privire la persoanele care urmează să ocupe o demnitate publică. Dacă nu ne solicită nimeni, noi informam totuşi pe cineva? Doar dacă avem informaţii privind securitatea naţională. Cui trimitem? Beneficiarilor legali, in functie de responsabilitatile lor, si parchetelor, după caz”, au explicat oficiali SRI. 

Mai exact, SRI are obligaţia de a transmite beneficiarilor legali informaţii referitoare la ameninţări la adresa securităţii naţionale potrivit Legii 51/1991, art.3 corborat cu art.11. 

Andronescu ar vrea fotoliul de la Educaţie

Totodată, Ecaterina Andronescu nu a exclus varianta de a fi viitorul ministru al Educaţiei, dacă acest lucru i s-ar propune. Întrebată dacă doreşte să fie ministru al Educaţiei în Guvernul Dăncilă, Ecaterina Andronescu a răspuns că ia în calcul această variantă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a uitat că în octombrie îi ameninţa pe PSD-şti că e posibil să nu le mai desemneze un al treilea premier dacă-l dau jos pe Mihai Tudose şi a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă în funcţia de şef al Guvernului, pentru a mai da „o şansă PSD-ului“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite