De ce vrea Adrian Severin să fie votat primar al Capitalei: Să reacţioneze la mustrările ambasadorilor occidentali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), Adrian Severin, le transmite bucureştenilor să voteze un primar care să răspundă criticilor venite din partea ambasadorilor occidentali, care au creat percepţia că „poporul român este structural corupt“.

„Capitala României este locul din care s-au lansat şi în care s-au recepţionat cele mai multe umilinţe la adresa naţiunii române. De aici, ambasadorii principalelor puteri occidentale au adresat instituţiilor democratice româneşti cu sediul tot aici, mustrări nu numai injuste şi nu numai neconforme normelor de drept internaţional, dar şi inacceptabile în relaţiile dintre state suverane şi mai ales dintre aliaţi. Chiar aici, reprezentanţii unor state de la care am aşteptat solidaritate dar care ne-au trimis valuri de corupători, au afirmat şi au insistat ca noi să credem că poporul român este structural corupt şi că specificul său cultural este incompatibil cu civilizaţia occidentală“, scrie Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook.

Candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), partid preluat de Marian Vanghelie, critică Preşedinţia şi Guvernul pentru lipsa de reacţie la comentariile ambasadorilor occidentali. „Unor asemenea afronturi Guvernul român şi Preşedintele României ar fi trebuit să le dea un răspuns pe măsură. Un răspuns care să sublinieze că vrem să fim parteneri iar nu vasali, că suntem putere aliată iar nu colonie, că suntem gata să primim criticile prietenilor dar nu şi insultele celor care confundă obligaţia de a coopera cu dreptul de a domina. Acest răspuns nu a venit. Copleşită de propria laşitate şi vulnerabilizată de acţiunea propriilor cozi de topor, elita politică românească a tăcut sau, mai rău decât atât, a acceptat cu mulţumiri înjosirea, proclamând mândria de a fi slugă. Puţinele puseuri româneşti de demnitate au fost izolate şi au venit din partea unor personalităţi oarecum izolate sau în orice caz lipsite de o bază politică de masă“, a mai spus Severin.

Fostul europarlamentar, condamnat la trei ani şi trei luni cu executare în primă instanţă pentru luare de mită şi trafic de influenţă, spune că bucureştenii au nevoie de un primar care să reacţioneze la criticile venite din afara României. „În alegerile care vin este în putinţa şi în răspunderea bucureştenilor să dea semnalul că demnitatea lor nu este obiect de tranzacţie şi că liderii politici care au renunţat la ea nu au vorbit în numele lor. Cum să facă asta? Alegând un primar care, cu legitimitatea asigurată de voturile lor, să reacţioneze public şi eventual în contact direct cu mesagerii străinătăţii (prin declaraţii oficiale, acţiuni protocolare sau chiar gesturi politice concrete), la manifestările vexatorii, recuperând astfel dreptul bucureştenilor, dar şi al românilor în general, la respect şi demnitate. Bucureşti deşteaptă-te!“, a conchis Severin.

Marian Vanghelie i-a propus fostului eurodeputat Adrian Severin, condamnat la trei ani şi trei luni cu executare în primă instanţă pentru luare de mită şi trafic de influenţă, să fie candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) la Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite