De ce se tem de referendum cei din PSD şi ALDE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu fiecare zi ce ne apropie de momentul consultării populare programate pentru ziua de 26 mai mi se întăreşte convingerea că atât PSD cât şi ALDE se tem ca de moarte nu atât d surprizele ce le-ar putea fi rezervate de urne în privinţa europarlamentarelor cât mai ales de rezultatele referendumului.

Aflu că fruntaşii guvernării încearcă să schimbe din mers regulile jocului. Se dau de ceasul morţii să inventeze ceva care să modifice condiţiile de validare ale rezultatelor consultării populare pe tema legilor justiţiei. Este pusă în discuţie însăşi ideea de cvorum. Asociaţilor întru minciună, prostie, luptă pentru legalizarea furtului şi scoaterii României din Europa care s-au cocoţat în cele mai importante funcţii din Stat din ianuarie 2017 încoace le-a mai trecut prin minte şi să inventeze cine ştie ce lege, ordonanţă de urgenţă, directivă care să-i interzică preşedintelui Klaus Iohannis susţinerea publică a referendumului şi să îndemne populaţia să se prezinte la vot. Pe toate canalele media pe care şi le-au luat în arendă, de la o seamă de televiziuni particulare (Antena 3, România tv), la TVR şi Radio România, acolo unde şi-au plasat agenţi, servanţi ori agenţi de influenţă aşa cum sunt numiţii Doina Gradea (care a comandat, fireşte, exit-pollurile compromisei firme a lui Pieleanu şi ea finanţată de PSD), Alexandru Sassu, Ionuţ Cristache, Georgică Severin, Dan Preda sau Nicu Popescu, la gazetuţe falimentare de genul Cotidianului ori al Evenimentului zilei şi siteuri precum dc news, luju.ro sau Ştiri pe surse, puterea PSD-ALDE încearcă fie să relativizeze importanţa referendumului repetându-ni-se mereu că el nu ar avea decât o valoare consultativă, fie să spună că ar fi pur şi simplu o mascaradă. Pusă la cale de preşedintele Iohannis pe care nu justiţia îl interesează, ci să testeze pe votul câtor români ar putea să conteze cu ocazia prezidenţialelor de la finele anului 2019.

Condeiele înfrăţite ale până mai ieri duşmanilor de moarte Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu, pe vremuri corifei ai presei comuniste, demască ceea ce ei numesc politizarea referendumului. O face şi bine crescutul şi rumenitul Bogdan Chirieac. O fac şi Caţavencii cărora numitul Doru Buşcu le-a răpit până şi ultima urmă de credibilitate. Ca şi cum nu ar fi de domeniul evidenţei că orice referendum are un evident caracter politic, dar şi că puterea care îi plăteşte din banii noştri, din taxele şi impozitele românilor pe sus-amintiţii condeieri prin agenţii de tot felul, slujindu-se de diferite tertipuri menite să dea un aer de onorabilitate salariului plătit pentru slujirea guvernării a politizat corupţia, şi-a subordonat deja în bună parte politic justiţia pe care vrea să o întoarcă la stadiul de subordonare în care era în vremea lui Adrian Năstase şi Rodica Stănoiu.

Sigur. Reuşita referendumului va fi percepută şi ca o victorie personală a preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă referendumul va întruni cota de participare care să îi facă legală validarea, este mai mult ca sigur că dl. Klaus Werner Iohannis are în buzunar cel de-al doilea mandat de preşedinte. Şi că domnului Liviu Nicolae Dragnea nu îi mai rămâne decât să îşi facă cruci dacă prin tot felul de tertipuri va fi scăpat de puşcărie (se pare că preşedintele PSD iar inventează ceva netrebnic, laş şi ruşinos pentru ziua de 20 mai), iar atât de umflatului în pene Călin Popescu-Tăriceanu să se bucure de pensie.

Însă reuşita referendumului are o semnificaţie mult mai mare. Va fi victoria cinstei asupra minciunii şi corupţiei. Devenite regule de conduită în cei doi ani şi jumătate de când la guvernare se află alianţa PSD-ALDE.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite