De ce nu îl voi vota pe Klaus Johannis!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Johannis s-a lepădat pentru a treia oară de Unionism
Klaus Johannis s-a lepădat pentru a treia oară de Unionism

Klaus Johannis a ţinut să se lepede din nou de Unionism, pentru a treia oară. Invitat la emisiunea lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV, după ce primul mai avea puţin şi îl ruga să se declare unionist, Klaus Johannis mi-a spus-o destul de clar: noi nu suntem nemţi.

Ca de fiecare dată când au avut loc alegeri în ultimii ani, că au fost parlamentare sau europaramentare, mi-am ţinut cuvântul şi am votat cu crezul pe care îl am : Reunirea celor două state româneşti. 

Alături de mine au votat şi alţi unionişti, precum şi cei cu drept de vot din Basarabia, iar aceştia nu sunt tocmai puţini(jumătate de milion), cu toţii convinşi că mergem la urne ca să Votăm Pentru şi Nu împotriva cuiva. 

Cât contează unionismul în această situaţie? Experienţa a dovedit că mult iar acum şi mai mult deoarece este un mesaj public.

Basarabenii nu merg la vot decât să voteze pentru Unire şi pentru cei care şi-o asumă public şi clar. De aceea l-au votat data trecută pe Traian Băsescu şi de aceea îl primeau cu urale la Chişinău.

Unii uită că acum ceva ani actualul preşedintele a câştigat finala tot cu ajutorul celor de dincolo de Prut şi asta pentru a fost perceput ca un preşedinte unionist.

Acum voi fi sincer: am destui candidaţi care sunt pentru proiectul de Reîntregire Naţională pentru a nu-mi irosi votul.

Eu consider că este o trădare din partea PNL faţă de simbolistica acestui partid, ce dovedeşte clar că nu este urmaşul celui lăsat de Brătianu şi care a avut ca principal scop aducerea tuturor românilor sub aceeaşi umbrelă statală. Cine a furat PNL-ul lui Brătianu, luaţi-l înapoi.

Nu este prima oară când sunt dezamăgit de reacţia publică a celor ce au reprezentat sau reprezintă PNL în privinţa problemei unioniste. De la Tăriceanu care îmi argumenta că nu vrea Unirea pentru că basarabenii sunt săraci, acum ajung la Klaus Johhanis care îmi explică că noi nu putem face Unirea pentru că nu suntem nemţi.

Eu nu vreau un preşedinte care refuză să mă reprezinte pe mine şi pe cei peste 75% dintre români ce vor Unirea celor două state româneşti. 

Este pentru a treia oară când  susţine public acest lucru iar întrebarea începe să îl incomodeze, deşi este aruncată de către jurnalişti special că poate, poate va răspunde şi el Da.

Rareş Bogdan a făcut o ultimă încercare, ba i-a sugerat şi răspunsul: ştii Johannis, România asta nu e cea a mea, eu am o ţară de peste 30 000 000 de locuitori şi care  cuprinde şi Republica Moldova. Ştii Johannis, eu sunt unionist convins(felicitări Rareş că nu doar te declari şi chiar şi susţii când ai ocazia), ia spune şi tu ceva despre asta.

Trăiesc cu impresia clară că cineva nu îl vrea pe Johannis preşedinte şi îi dă numai sfaturi proaste.

El îmi răspunde cu nemţii au avut un proiect, subînţeleg că noi românii Nu. Un om vrea preşedinte şi el nu ştie că acesta este conceptul de stat românesc: Reîntregirea Neamului. Şi atunci ce să caute acolo?

Pentru mine e clar şi votul meu nu se va pierde pe Klaus Johhanis şi sper ca în Finala Mare să văd doi Unionişti, unul de stânga şi unul de dreapta. Sper din tot sufletul că Johannis nu va fi acolo pentru că el nu vrea să facă ceea ce noi românii ne dorim ci ceea ce crede el că e mai bine pentru ... cine?  Pentru interesul german de a mulţumi Rusiei că îi pune la dispoziţie resursele naturale?

Iar votul meu contează pentru că alături de el vor veni şi alte voturi, cu greutate mai ales în finală. Când o să număraţi la sfârşit o să vedeţi că noi contăm.

Pentru Klaus Johannis corect este spus Republica Moldova, un stat creaţie a lui Stalin, a pactului Ribbentrop Molotov, şi nu Basarabia. În timp acest Brătianu se învârte în mormânt când vede cum alţii s-au folosit de numele partidului său.

Iată mai jos discuţia dintre cei doi pe acest subiect şi care a fost ulterior inclusă în comunicările interne prin email din cadrul PNL:

Rareş Bogdan: Dar despre fraţii noştri de peste Prut? Ştiţi că eu văd România o ţară de 30 de milioane. Eu nu sunt cu ăştia cu listele electorale. Eu văd România mea, este de 30 de milioane de oameni, pentru că sunt şi cei din Statele Unite, şi cei din Spania, şi din Italia, şi de peste Prut. Aş vrea să-mi spuneţi ce le transmiteţi celor de peste Prut. 

Klaus Iohannis: Avem o relaţie foarte specială şi trebuie să fie o relaţie foarte specială cu Basarabia, cu Republica Moldova mai corect spus. Este o relaţie care trebuie cultivată, şi sunt convins că avem un viitor comun. Noi acum imediat construim viitorul nostru comun în UE. Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a-i sprijini în parcursul lor european, iar în anii care vor veni vom vedea cum evoluează relaţiile între România şi Republica Moldova, între România şi Basarabia. Dar eu sunt foarte optimist şi cred că evoluţia va fi una foarte bună 

Rareş Bogdan: Credeţi că poate fi, dumneavoastră cunoaşteţi bine istoria Germaniei. Şi eu vin mai departe şi vă fac o provocare. Credeţi că, eu fiind un unionist convins şi un patriot român autentic, zic eu. Putem să ne gândim vreodată că trecem Prutul sau trec Prutul cum au trecut alţii Poarta Brandenburg? Adică că cele două ţări, în viitor, ar putea avea o şansă comună? 

Klaus Iohannis: Eu cred că da, dar nu în viitorul apropiat. Eu cred că trebuie să lăsăm lucrurile să meargă în ritmul în care merg ele. Nu putem să facem o comparaţie. Probabil v-aţi gândit la reunificarea Germaniei. Acela a fost un moment istoric special. S-a realizat atunci proiectul reunificării. Aici este deja vorba de alt parcurs, altă viteză de realizare şi cred că facem bine să luăm lucrurile aşa pe rând. Acum avem de-a face cu integrarea europeană a Republicii Moldova. Trebuie să-i sprijinim cu tot ce putem să-i sprijinim. Şi atunci parcursul va fi unul natural. 

Rareş Bogdan: Veţi face în această campanie electorală, sunt încă două luni, până la două luni şi jumătate de campanie, veţi face o vizită la Chişinău, v-aţi gândit la asta? 

Klaus Iohannis: E posibil să se întâmple aşa ceva. Încă echipa de campanie lucrează la agendă, să vedem dacă e posibil, dacă se poate realiza practic aşa ceva. Ar fi frumos.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite