De ce nu pleacă PNL de la guvernare? Din cauză de ciolan

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele luni avem parte de un spectacol penibil ce are loc în interiorul coaliţiei de guvernare. PNL începe să facă din ce în ce mai des pe fata mare şi caută să nu-şi ia scuipaţii pe nici o decizie care poate să-i scadă şansele la viitoarele alegeri.

Prezidenţiabilul USL iese din ce în ce mai des în evidenţă cu declaraţii ferme care vor să arate că PNL este un partid serios de dreapta care nu acceptă toate prostiile făcute de colegii de coaliţie, social-democraţi. Le aduce acestora aminte constant că fără PNL nu ar fi existat USL şi că ei, naţional-liberalii, sunt un fel de buric al pământului în jurul căruia se învârte viitorul României.

Cu siguranţă toate aceste jocuri şi joculeţe sunt făcute pentru a asigura un procent bun pentru PNL la europarlamentare şi o candidatură fără probleme a lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. În schimb, PNL a uitat ceva. Toată această ceartă continuă, acest circ televizat care are loc în România pe baza declaraţiilor belicoase făcute de reprezentanţii puterii, au un efect devastator pentru cei ce au crezut că România şi românii o vor duce mai bine după alegerile trecute.

Ameninţările directe sau voalate cu ieşirea de la guvernare sunt deja trecute la rubrica glume bune, deoarece nici un baron liberal nu poate accepta să plece de lângă banul public aşa de repede. Mai au de furat şi mai au de numit pile şi beizadele în funcţii publice până să se îndestuleze tot aparatul de partid. Exemplul de la o singură instituţie controlată de PNL în care au înlocuit trei sferturi din personal cu diverşi indivizi vopsiţi în galben, lipitori de afise sau cotizanţi în campanie, mă face să cred că liberalii aştia lucrează serios.

A pleca de la guvernare, de lângă ciolanul care asigură veniturile partidului şi ale potenţaţilor de partid, ar fi o sinucidere politică curată pentru Crin Antonescu. Aşa că discursurile goale şi pline de cuvinte sforăitoare au rostul de a linişti electoratul şi de a menţine partidul într-o zonă de confort.

Nu noi suntem la guvernare, ne transmit în fiecare zi PNL-iştii care se agită prin studiourile televiziunilor de ştiri. PSD-ul conduce România, noi suntem curaţi ca lacrima şi ne luptăm cu monstrul PSD care vrea să reintroducă dictatura roşie în România.

Ce uită să ne spună liderii PNL e că le place la nebunie să guverneze. Că fură şi mint cot la cot cu cei care îi acuză şi cel puţin la fel de mult ca cei pe care i-au dat jos de la putere. Că ciolanul este mult prea bun pentru a fi părăsit de bună voie de lupii vopsiţi în urmaşii Brătienilor.

Aşa că domnilor PNL-işti, alegeţi! Guvernaţi responsabil şi asumaţi-vă scuipaţii pentru deciziile pe care le luaţi în calitate de guvernanţi. Sau plecaţi în opoziţe şi luptaţi-vă cu puterea care ia decizii pe care le numiţi iresponsabile. Nu vă mai foiţi ca pupezele prin tot felul de adunări şi ne amăgiţi cu explicaţii idioate.

Românii sunt sătui de circ şi minciună, de fandoseală şi aroganţă. Aţi promis că veţi readuce pacea socială pe care Băsescu a stricat-o. Acum în locul unui circar sau cuc, cum voi îl numiţi pe preşedintele ţării, vedem o şleahtă de cucuvele care îşi dau în stambă în fiecare zi.

Dacă  PSD-ul e rău, lăsaţi-l singur la guvernare să-şi plătească deciziile politice. Plecaţi în opoziţie şi lăsaţi ciolanul căci, dacă îmi aduc bine aminte, din 2004 până în 2008 aţi fost la guvernare. N-ar trebui să fiţi prea hămesiţi. Sau sunteţi?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite