De ce nu a mers Antonescu în satele inundate care l-au făcut senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu nu s-a deplasat în satele inundate din Teleorman, pe care le reprezintă în Parlament, pentru că a convenit cu preşedintele PNL al judeţului, Marin Almăjanu, că nu este oportun să vină în aceeaşi zi cu premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu domnul preşedinte de 3-4 ori la telefon astăzi, dar am convenit împreună să nu vină şi el. Azi au fost premierul Ponta şi Dragnea şi am considerat că nu e oportun să vină şi el“,a declarat Marin Almăjanu, preşedintele PNL Teleorman, pentru stiripesurse.ro.

Crin Antonescu este senator de Teleorman, iar una dintre comunele cele mai afectate de inundaţii, comuna Beiu, se află în colegiul său de senator.

Victor Ponta şi Liviu Dragnea au poposit, astăzi, la Beiu, una dintre cele mai afectate localităţi din Teleorman. Premierul a aterizat pe stadionul din Alexandria şi a ajuns în satul din Ştorobăneasa cu maşina. Pentru a ajunge la sinistraţi, Ponta s-a urcat alături de Dragnea în barca pneumatică împinsă de pompierii de la ISU.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Raed Arafat: „Oamenii refuză să fie evacuaţi, dar când situaţia se agravează, ne cer ajutorul!”

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), susţine că foarte multe persoane care au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile au refuzat iniţial evacuarea. Ulterior, acestea au revenit şi au solicitat ajutorul pompierilor. „Situaţia este sub control”, a explicat Arafat într-un interviu acordat „Adevărul”.

FOTO Potop de Paşte. „În zece minute, apa ne-a luat munca de o viaţă”

Sute de oameni au trăit un coşmar de Sărbători, după ce zeci de localităţi din mai multe judeţe, printre care Teleorman, Argeş, Prahova, Buzău şi Olt au fost măturate de ape. Bilanţul este sumbru: patru morţi, trei dispăruţi, drumuri blocate şi sute de gospodării afectate.

România sub ape: cod roşu de inundaţii în Teleorman, prelungit până marţi seară. Patru persoane au murit în urma viiturilor

O localitate din judeţul Teleorman era izolată duminică seară, în urma inundaţiilor care au dus la moartea a patru persoane. Viitura a afectat sute de gospodării şi aproape 2.000 de hectare de terenuri. Revărsarea apelor a provocat pagube însemnate infrastructurii rutiere. Codul roşu de înundaţii în Teleorman a fost prelungit până marţi seară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite