De ce insistă aleşii pentru pensii de lux. Senator UNPR: „Eu ştiu ce suport! Sunt terfelit şi asimilat unei armate de penali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul UNPR Marian Vasiliev
Senatorul UNPR Marian Vasiliev

Senatorul UNPR Marian Vasiliev a găsit o explicaţie pentru insistenţa afişată de parlamentari când cer pensii speciale: Parlamentul este o instituţie „terfelită“, iar aleşii merită o compensaţie pentru „ce suportă“.

Întrebat, la România TV, de ce parlamentarii au nevoie de pensii speciale, Vasiliev a râs, după care a elaborat un răspuns.

„Este vorba, până la urmă, de o contrabalansare a terfelirii la care e supus Parlamentul, ca o formă minimă de respect. Sunt cinci sau şase senatori condamnaţi pentru acte de corupţie. Senatul are vreo 170. Dac-am ajuns să terfelim Senatul şi să-l numim penal, atunci această pensie să fie ca o compensare pentru ceea ce trebuie să suportăm în momentul de faţă. Nu este normal. Este vorba despre  respect al unei demnităţi publice vremelnice. Mai este ceva, se discuta de cuantum de 1000 de lei. Eu aş vota şi pentru o pensie suplimentară de un leu, doar aşa, ca principiu. Nu cuantumul mă interesează.  Eu ştiu ce am suportat în campania electorală, ştiu şi ce suport acum, în contextul în care sunt asimilat cu o armată de corupţi“, s-a plâns Vasiliev.

Întrebat de ce nu demisionează dacă nu face faţă presiunii, Vasiliev a răspuns: „Îmi dau demisia ca să vină cine? Şi eu suport foarte bine presiunea“.

Marian Vasiliev se află la primul mandat de parlamentar şi a fost ales pe listele PP-DD în 2012. În prezent, face parte din UNPR. El face parte dintre cei 255 de aleşi care au semnat proiectul iniţiat de către deputatul PSD Petre Daea, potrivit căruia parlamentarii ar putea beneficia de o pensie specială de până la 4000 de lei.

Citeşte şi:

Cine sunt parlamentarii care au semnat pentru pensii de lux

Aleşi din toate partidele politice au semnat proiectul depus de parlamentarul PSD Petre Daea şi care prevede majorarea sumei primite în funcţie de numărul de mandate obţinute.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite