De ce a fost schimbat Florin Cîţu de la conducerea Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Florin Cîţu susţine că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a cerut să demisioneze din fruntea Senatului, justificarea fiind că formaţiunea i-a retras sprijinul. La rândul lui, premierul făcut referire la responsabilitatea partidului.

  ”Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprtijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa grupului parlamentar PNL din Senat, potrivit News.ro.

Fostul lider de partid a afirmat că a suparat PSD, menţionând : "Cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, rezultatele ar fi fost mult mai bune".

”Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţiei, au avut loc discuţii, dezbateri şi în urma acestor discuţii, preşedintele Senatului, domnul senator Florin Cîţu şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”, a spus Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei, potrivit sursei citate.

Florin Cîţu a demisionat de la conducerea Senatului, după o şedinţă-fulger a grupului parlamentar de la Senat, la care a participat şi Nicolae Ciucă. Conducerea interimară va fi asigurată de Alina Gorghiu. Potrivit unor surse politice, partidul i-a retras sprijinul pentru acest post ca urmare a atacurilor repetate la adresa guvernării cu PSD, precum şi a unor critic voalate care îl vizau pe premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite