De ce fac huliganii maghiari scandal când vin în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultraşii s-au lăudat înainte de a pleca spre Bucureşti cu un mic arsenal dedicat scandalului şi violenţei
Ultraşii s-au lăudat înainte de a pleca spre Bucureşti cu un mic arsenal dedicat scandalului şi violenţei

A devenit o tradiţie nefericită ca la meciurile România-Ungaria, ultraşii din Ungaria să transforme Bucureştiul într-o arenă de luptă. De ce se întâmplă acest lucru? În primul rând pentru că li se permite. Pentru că au învăţat că statul român e slab şi că în România poţi face orice pentru că oricum maghiarii sunt cei discriminaţi, iar penalizările vor lovi în partea română, cum s-a întâmplat şi anul trecut cu ajutorul UDMR.

Apoi, pentru că politica de stat a Ungariei îi încurajează. Viktor Orban şi toţi liderii Fidesz şi Jobbik îi învaţă pe maghiari că Transilvania le aparţine, aşa încât aceştia văd Bucureştiul ca pe un inamic de facto. Tocmai de aceea, ultraşii maghiari nu fac în Bucureşti orice fel de scandal, ci unul cu conotaţii politice, folosind afişe iredentiste. Pentru grupurile extremiste gestionate de Viktor Orban, scandalurile făcute de maghiari la Bucureşti sunt mană cerească, în felul acesta sunt confirmaţi în politica lor anti-românească şi în ditirambele lor revizioniste. Ultraşii maghiari sunt armata electorală a lui Viktor Orban şi a lui Vona Gabor şi reprezintă avangarda pretenţiilor lor teritoriale, atât de vizibile în Transilvania.

Cea mai mare realizare a Guvernului Orban este incitarea la violenţă interetnică şi transformarea cuceririi Transilvaniei într-un deziderat firesc pentru unguri.

Dacă ar fi un Guvern normal şi raţional, puterea de la Budapesta ar opri deplasarea ultraşilor maghiari în România pentru a nu se face de râs. Dimpotrivă, ultraşii au fost plătiţi de această dată să vină în România, pentru că cea mai mare realizare a Guvernului Orban este incitarea la violenţă interetnică şi transformarea cuceririi Transilvaniei într-un deziderat firesc pentru unguri.

Puterea de la Budapesta trăieşte din acest mediu mental bolnăvicios care înseamnă ura de români şi pretenţiile la o parte din România, iar faptele deplorabile ale ultraşilor maghiari în România se construiesc pe acest filon sponsorizat şi întreţinut pe toate căile de Guvernul maghiar. Prin spectacolul violenţei nepedepsite de pe teritoriul românesc, Budapesta vrea să demonstreze forţa naţiunii maghiare şi impotenţa autorităţilor române. Anul trecut le-a reuşit. Să vedem cum se vor desfăşura lucrurile în acest an.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite