De la o duminică la alta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminica trecută, în ziua alegerilor europarlamentare şi în aceea a Referendumului, majoritatea electoratului român a dat un vot anti-PSD şi anti-ALDE.

Social-democraţii de abia dacă au obţinut jumătate din procentele cu care îi înzestrase consultarea electorală din decembrie 2016 în vreme ce partidul d-lui Tăriceanu nu va avea nici măcar un singur-europarlamentar. Ambele partide de la guvernare primind astfel un usturător şi categoric vot de blam din partea electoratului. Mărturisesc că nu îmi pot ascunde satisfacţia că atât de tupeistele doamne Norica Nicolai şi Renate Weber vor sta acasă, că vor fi private de excursiile gratis în scop de shopping, că nu le vom mai auzi declaraţiile iresponsabile şi anti-europene şi că nu ne vom mai ruşina de ţopenie cât cuprinde pe care cele două au exportat-o la Bruxelles şi Strasbourg. Dacă aceeaşi soartă ar fi avut-o şi semi-docta, agramata, restanţieră la gramatică, logică, bun simţ şi demnitate Maria Grapini, căreia generalul Dan Felix Voiculescu i-a ordonat să se facă pesedistă peste noapte, satisfacţia mea ar fi fost încă şi mai mare.

Luni instanţa a decis că nimicul numit Dragnea Nicolae Dragnea, preşedintele PSD, are totuşi şi el, nu, nu aş spune calitate, ci o însuşire. De fapt, mai multe. Şi toate cu semnul minus. Este hoţ, haiduc, adică bandit la drumul mare şi nu oricum, ci cu înaltă calificare drept pentru care l-a condamnat la o pedeapsă la închisoare de 3 ani şi jumătate cu executare. Greu de descris în cuvinte bucuria populară la aflarea veştii respective.

Dacă numitul Dragnea Nicolae Liviu ar fi fost cu adevărat un lider politic responsabil, dacă fostul manechin de la APACA Tăriceanu Popescu Călin Anton ar fi avut o minimă doză de bun simţ sau măcar ar fi ştiut ce înseamnă asta, dacă PSD ar fi înţeles ceea ce ar fi trebuit să înţeleagă, iar răsfiraţilor de la ALDE le-ar fi venit, în fine, mintea românului cea de pe urmă şi şi-ar fi dat seama că nu mai valorează nici măcar cât o ceapă degerată, marţi guvernul PSD-ALDE şi-ar fi prezentat demisia. Şi ar fi deschis astfel calea unei soluţii democratice în vederea necesarei schimbări de putere.

Nu, nimic din toate astea. Nesimţirea celor din PSD şi ALDE, tupeul, prostia lor sunt nelimitate. Tăriceanu încă visează la o candidatură la prezidenţiale, deşi, firesc, ar fi fost să îşi grăbească întocmirea actelor de pensionare, în vreme ce premierul Viorica Dăncilă se imaginează o reîntruchipare a lui Nikita Sergheevici Hrusciov. Plănuieşte o reformare pe cât de controlată pe atât de limitată a PSD. Aşa, precum revizuirea pe care o primea un celebru personaj caragialean. Reformarea a fost deja declarată ca încheiată de baronul de Vrancea Marian Oprişan. PSD nefiind, de fapt, aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Indiferent că s-a chemat ori se cheamă FSN, FDSN, PDSR sau PSD.

Ce s-a întâmplat de fapt de duminica trecută şi până astăzi? Marţea trecută a avut loc o reuniune a aşa-ziselor foruri de conducere (BPN şi CExN) ale pretinşilor social-democraţi pe care nu îi mai recunoaşte nimeni din familia lor politică europeană ca atare, s-au operat două-trei schimbări de personal, au fost aruncaţi peste bord câţiva indezirabili, unora dintre cei care, vezi Doamne!, ar fi suferit în vremea despotului Dragnea li s-a făcut dreptate, şi uite aşa Paul Stănescu a devenit preşedinte executiv al şleahtei, Gabriela Firea a fost reînscăunată la şefia celulei din Bucureşti a organizaţiei, iar Marcel Ciolacu a ajuns miercuri, şi aceasta şi din cauza slabei organizări a Opoziţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, în vreme ce catastrofalul fost-ministru de Externe Corlăţeanu a fost trecut pe o fiţuică drept propunerea PSD pentru ocuparea dregătoriei de vicepremier. Doamna Ecaterina Andronescu a mai jucat o psihodramă încheiată cu specialitatea casei, o zdravănă porţie de lacrimi. Raţiune, dormi în pace!

O zi după aceea, pesediştii, guvernanţii au redevenit aroganţi. Miercuri au ieşit din bârloguri şi au vorbit neîntrebaţi bătrânul, compromisul, securisto-comunistul Meleşcanu, susţinut de ALDE, care, cu ocazia asta a mai dovedit o dată cu nu este diplomat, ci doar o sculă, un stalinist nereformat, dar şi fosta secretară de şcoală generală, pesedista agramată pe care iar am auzit-o pocind pronunţarea numeralelor - şaptisprezece, optisprezece. Aşa că, doamna Andronescu, în loc să tot daţi apă la şoareci şi să tot emiteţi ordine aberante retrase sub presiunea publică, înscrieţi-vă colega de guvern şi nelegiuri la liceul seral!

 Miniştrii Dan şi Meleşcanu au crezut că îi pot da cu tifla preşedintelui Iohannis care nici măcar nu mai vrea să discute cu astfel de specimene, de reziduuri, de destinaţi pubelelor politicii şi nu le-a cerut lor demisia, ci Vioricăi Dăncilă să-i demită. Iată însă că respectiva doamnă nu are nici cea mai mică reacţie. Încă un semn de aroganţă. Doamna Dăncilă nu înţelege că Meleşcanu a ajuns în faza în care bolboreseşte, vorbeşte singur, dar şi că fiecare zi în plus pe care o petrece în guvern numita Carmen Dan, insa pe ale cărei mâini se vede sângele care a curs în seara zilei de 10 august 2018, înseamnă încă o piatră pe mormântul PSD. Să vedem cât mai durează până când procesul istoric de ieşire din scenă al acestui cancer politic se va încheia definitiv. Şi când anume toate vinovăţiile vor fi plătite. Şi nu oricum, ci ca la carte. Aşa cum va hotărî justiţia pe care această şleahtă a vrut să o confişte, supună şi să o transforme în armă proprietate personală.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite