De ce Băsescu decredibilizează clasa politică? Ce trebuie să facă partidele politice pentru a apăra democraţia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele sunt actori politici indispensabili care ne reprezintă interesele, într-un mod cât se poate de democratic. Fără partide, democraţia devine dictatură. O reformă a clasei politice este nesesară, dar este nevoie de o viziune constructivă, şi nu de una distructivă, de soluţii şi nu de ameninţări.

În ciuda acestei realităţi, Traian Băsescu decredibilizează permanent clasa politică, prin declaraţii generale şi tendenţioase, ca şi cum el nu ar face parte din această clasă politică. "Clasa politică din România reprezintă cea mai mare piedică în calea modernizării României, din cauza refuzului Parlamentului de a se adapta realităţii româneşti."

"Avem o clasă politică expirată", spune Băsescu. Preşedintele nu înţelege (sau poate înţelege foarte bine?) că modernizarea se sfârşeşte în momentul în care Parlamentul şi clasa politică încep să fie atacate. Fundaţia Horia Rusu prezintă două analize prin care demonstrează că modernizarea se sfârşeşte în momentul în care Parlamentul şi clasa politică sunt atacate şi că nu sistemul electoral e rău, ci intenţiile preşedintelui .

Click aici şi spune şi tu de ce Traian Băsescu decredibilizează permanent clasa politică şi ce trebuie să facă partidele politice pentru a apăra democraţia românească de influenţa nocivă a preşedintelui

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite