De ce îl atacă PNL pe Vlad Voiculescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii FOTO Eduard Enea / Adevărul
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii FOTO Eduard Enea / Adevărul

PNL îl atacă mârşav pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii şi om din afara sistemului, şi cel politic şi cel de sănătate, printr-un site care aparţine familiei fostei liberale Diana Tuşa. Poate părea paradoxal că liberalii, care public se definesc ca mari iubitori de tehnocraţie şi tehnocraţi, îl terfelesc pe Voiculescu pe canale informale, favorabile PNL.

Explicaţia simplă este că PNL nu-i vrea şi că invitaţiile lor sunt mai degrabă un joc de imagine. Atacul împotriva lui Vlad Voiculescu este preventiv şi e de aşteptat ca şi alţi tehnocraţi să aibă aceeaşi soartă, din cam aceleaşi cauze. 

În primul rând, liberalii vor să fie siguri că tehnocraţii nu vor veni în partidul lor, deşi unii dintre ei au sugerat, chiar spus-o răspicat prin Dacian Cioloş, că nu au intenţia să candideze pe listele PNL. După alegerile locale, mai ales cele din Bucureşti unde procentul PNL a fost microscopic, monştrii sacri din partidele lui Gorghiu şi Blaga suflă şi în iaurt, ca nu cumva să vină cineva să le ia locuri eligibile.

În Bucureşti, acestea sunt ca nişte pietre preţioase, atât de rare încât e o competiţie pe viaţă şi pe moarte, înainte de toate între oamenii PNL şi cei ai PDL. Iar o posibilă  înscriere a unora dintre membrii cabinetului Cioloş în partid, deşi dezminţită pe canale informale de aceştia, provoacă un atac de panică în PNL.

În al doilea rând, lovitura vine după declaraţiile dure ale lui Vlad Voiculescu împotriva intenţiei parlamentarilor de modificare a legii antifumat. Precizez că susţin filosfia şi prevederile legii antifumat, cu o singură obiecţie, pe care o voi lămuri curând. Liberalii au şi ei prieteni cu baruri şi restaurante şi vine iarna. Impactul legii asupra serviciilor de divertisment pe perioada iernii nu a fost verificat încă şi există o presiune asupra parlamentarilor ca legea să fie modificată acum, nu mai târziu.

În al treilea rând, prin activitatea lui anterioară de voluntariat în apărarea intereselor şi drepturilor pacienţilor, mă refer în primul rând la reţeaua citostaticelor, Voiculescu şi-a făcut mulţi inamici în sistemul de sănătate, mai ales din tagma celor care căpuşează, în conivenţă cu directorii, banii publici. Vlad Voiculescu a tulburat şi apele în reţeaua spitalicească, iar unii directori, numiţi pe vremea lui Eugen Nicolăescu, se tem că-şi vor pierde funcţiile, am în minte un caz clar de spital prin care în ultimele luni au tot descins şi DIICOT şi DNA.

Deşi public se bat în piept că îi vor pe miniştrii cabinetului Cioloş, mulţi liberalii ar prefera să-i vadă în partidul lui Nicuşor Dan, dar sub nicio formă în competiţie cu ei pentru un loc elegibil. Aşa că vechea gardă a partidului este pregătită să muşte, pe surse, din tehnocraţi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite