De ce a demisionat Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului: „Nu a fost din orgoliu, nici la nervi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Crin Antonescu, a dezvăluit miercuri motivul care s-a aflat în spatele demisiei sale din funcţia de preşedinte al Senatului şi a ţinut să precizeze că nu a fost un gest făcut “la nervi”.

„Domnul Ponta, neavând curaj să spună clar că de acum încolo noi PSD cu UDMR guvernăm România, încearcă să o lungească cu USL. Am făcut pentru o limpezire politică foarte preţioasă gestul politic pe care l-am făcut. Nu din orgoliu, nu la nervi. Faptul că i-am propus retoric să demisioneze a fost pentru a insinua simetria situaţiei politice. Eu eram preşedinte al Senatului în numele USL. El a fost propus prim-ministru tot în numele USL. Dacă nemaiexistând USL eu trebuia să demisionez de la Senat, logic ar fi fost ca şi el să demisioneze din funcţia de prim-ministru“, a declarat Antonescu, prezent la Bacău, la o întâlnire liderii ilberali din judeţele Moldovei.

Crin Antonescu şi-a anunţat, miercuri, demisia în plenul reunit al celor două Camere din Parlament, la scurt timp după ce i-a solicitat premierului Victor Ponta să facă acelaşi lucru. Spre finalul şedinţei, lucrurile au degenerat, când Antonescu i-a cerut lui Ponta să demisioneze odată cu el. “Aveţi curaj?”, l-a provocat Antonescu, surescitat, după ce premierul îl acuzase că a promovat el însuşi Legea amnistiei în Parlament.

Imediat,  Ponta i-a liniştit  însă pe colegi şi i-a anunţat, scurt, că nu demisionează, Antonescu a cerut din nou dreptul la replică şi, cu un gest dramatic, şi-a anunţat retragerea din funcţia de preşedinte al Senatului. Aleşii s-au ridicat în picioare, liberalii au aplaudat frenetic, iar alţii au început să scandeze: “Demisia! Demisia!”. Crin Antonescu a părăsit tribuna Parlamentului, dar şi locul rezervat şefului de la Senat şi a coborât între liberalii de rând, care l-au flancat.

La momentul votului de încredere acordat Guvernului, a avut din nou un schimb de replici cu Liviu Dragnea şi a fost felicitat călduros de Vasile Blaga pentru depunerea demisiei.

Cum au comentat liderii PSD demisia lui Antonescu

După finalul şedinţei de plen, Victor Ponta a comentat laconic gestul fostului partener de alianţă şi a opinat că demisia acestuia echivalează cu „o sinucidere politică“.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat regretul faţă de hotărârea liderului PNL şi a susţinut că ar fi fost un gest făcut „la nervi”.

"Antonescu nu vrea să fie vicepreşedintele Senatului"

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a precizat miercuri că Antonescu nu doreşte să ocupe un post de vicepreşedinte al Senatului, care ar reveni PNL.

Nu ştiu care este algoritmul la Senat, dar e clar că fiecare partid are un drept de reprezentare. Ceea ce pot să vă asigur este că, dacă PNL va avea un post de vicepreşedinte la Senat, domnul Crin Antonescu nu doreşte să fie vicepreşedinte al Senatului, a declarat Scutaru.

Citeşte şi:

Cristian Dumitrescu, în locul lui Crin Antonescu în fruntea Senatului. Până luni

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) va prelua atribuţiile fostului preşedinte al acestei Camere, Crin Antonescu, după demisia acestuia şi vacantarea funcţiei sale, potrivit deciziei luate, miercuri, de conducerea Senatului.

Crin Antonescu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului şi i-a cerut demisia lui Ponta: Dacă nu mai sunteţi premier, nu mai sunteţi nimic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a demisonat marţi din funcţia de preşedinte al Senatului, după un schimb acid de replici cu premierul Victor Ponta, purtat chiar la tribuna Parlamentului. Ponta l-a acuzat pe Antonescu că el a propus legea amnistiei, împreună cu Relu Fenechiu. Ulterior, Antonescu i-a cerut demisia lui Ponta, însă premierul a refuzat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite