De ce a lipsit Geoană de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Victor Ponta şi fostul lider PSD Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PSD Victor Ponta şi fostul lider PSD Mircea Geoană FOTO Arhiva Adevărul

Înaltul Reprezentant al Guvernului Ponta, senatorul PSD Mircea Geoană, a explicat de ce nu a participat la evenimentul de lansare a candidaturii la Preşedinţie a preşedintelui PSD, Victor Ponta: a fost la o aniversare împreună cu familia.

„Nu am putut fi alături de colegele şi colegii mei la Consiliul National de la Craiova, o importantă aniversare reţinându-mă alături de familie. Până la şi după Congresul PSD din septembrie, sper să pot contribui la un proiect care să reunească toate energiile pozitive ale partidului şi ale naţiunii şi la alegerea unui preşedinte de stânga“, a precizat Geoană, joi, pe contul său de Facebook.

Senatorul PSD a ţinut să mai arate importanţa alegerilor din toamnă. “În aceste vremuri de răscruce, pline de riscuri dar şi imense oportunităţi, cel care va conduce destinele României va trebui să reunifice naţiunea după ani lungi de dezbinare, asigurând protejarea intereselor noastre naţionale, creştere economică aducătoare de locuri de muncă şi prosperitate, mai puţină sărăcie şi inegalităţi, încredere în forţele proprii şi respectul celorlalţi faţă de ceea ce suntem şi reprezentăm în Europa şi în lume”, a adăugat Geoană.

Preşedintele PSD Victor Ponta şi-a lansat, ieri, oficial, candidatura la Preşedinţie într-o manieră inedită. Premierul a sosit la evenimentul de lansare, programat pentru ora 18.00, la Craiova, cu circa o oră întârziere. Absenţa lui Ponta a avut, totuşi, o motivaţie: inundaţiile din judeţul Gorj, regiune reprezentată în Parlament chiar de Ponta.

 
Premierul a ales să-şi lanseze candidatura în ziua de 29 iulie. Pentru Victor Ponta şi pentru PSD această dată reprezintă punctul culminant al bătăliei cu Traian Băsescu: referendumul din 2012. Doi ani mai târziu, în Bănie, Ponta a exploatat din plin acest reper calendaristic. Cum de altfel era anunţat şi în broşurile pe care delegaţii le-au găsit pe fotoliile din sală, o parte importantă a discursului premierului s-a axat pe atacurile virulente la  adresa preşedintelui Traian Băsescu. Ponta a amintit că în urmă cu exact doi ani, în 29 iulie 2012, 7,4 milioane de români au votat pentru ca şeful statului să plece acasă. Subliniind că după zece ani de mandat Traian Băsescu a lăsat în urmă numai ură, dezbinare şi vieţi distruse.


Citeşte şi:

Guşă: De frica baronilor, Victor Ponta nu promovează în PSD scenariul Maior - premier

Consultantul politic Cozmin Guşă a susţinut, în emisiunea Jocuri de Putere, difuzată de Realitatea TV, că Victor Ponta nu susţine în partid varinta ca George Maior să devină premier, în cazul în care el va ajunge preşedinte, de frica baronilor.

Premierul, pe urmele „Marinarului“. Ponta şi-a lansat candidatura la apă

Prim-ministrul Victor Ponta a dat fuga mai întâi la inundaţii în judeţul Gorj, apoi şi-a lansat oficial candidatura la Preşedinţie în capitala Olteniei, la Craiova.

MRU, la Adevărul Live: Nu am renunţat la candidatura pentru prezidenţiale

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PDL, a discutat, la Adevărul Live, despre şansele Alianţei Creştin Liberale de a propune un candidat care îi poate face faţă prim-ministrului Victor Ponta, lansat ieri, oficial, în cursa pentru Cotroceni. Fostul premier a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliştii Dan Marinescu (redactor şef Adevărul) şi Liviu Iolu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite