David Sassoli: Propunerea preşedinţiei finalndeze este sub aşteptările tuturor grupurilor politice din Parlament

David Sassoli: Propunerea preşedinţiei finalndeze este sub aşteptările tuturor grupurilor politice din Parlament

David Sassoli a explicat că Parlamentul European e nemulţumit de bugetul prezentat de preşedinţia finlandeză FOTO Arhivă

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a declarat joi, în cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, că a fost „foarte surprins” de propunerea preşedinţiei finlandeze privind MFF (cadrul financiar multianual). Acesta e explicat că este sub aşteptările grupurilor politice din Parlament şi subliniază că iniţiativele preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen au nevoie de finanţare adecvată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost foarte surprins de ultima propunere a preşedinţiei finalndeze care a apărut în presă în urmă cu câteva zile - şi pot spune, cu tot respectul, stima şi prietenia pentru guvernul de la Helsinki - este sub aşteptările tuturor grupurilor poitice din Parlament”, a declarat David Sassoli în deschiderea reuniunii Consiliului European.
 
Acesta a adăugat apoi că cadrul financiar multianual propus taie în mod substanţial fondurile a mai multor „instrumente importante”, precum „Fondul Social European” sau „Fondul European pentru Apărare”, care „ne-au lăsat pe toţi în mod egal perplecşi. Este clar că aceste tăieri ar putea pune în pericol potenţialul geopolitic al Europei precum şi rolul său în relaţiile internaţionale”.
 
Acesta a mai adăuat apoi că grupurile politice din Parlament sunt nemulţumite de propunerea bugetară şi precizează că iniţiativele anunţate de preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen au nevoie de „finanţare adecvată”.

David Sassoli a mai vorbit despre lupta Uniunii Europene cu schimbările climatice şi „Green Deal”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările