Datoriile IAS-urilor - sterse de-a valma de catre deputati

Camera Deputatilor a decis, luni, sa stearga cu buretele toate datoriile catre buget ale fostelor IAS-uri care se vor privatiza, in conditiile in care nimeni nu a precizat care vor fi efectele acestei

Camera Deputatilor a decis, luni, sa stearga cu buretele toate datoriile catre buget ale fostelor IAS-uri care se vor privatiza, in conditiile in care nimeni nu a precizat care vor fi efectele acestei amnistii fiscale. "Nu stie nimeni care este nivelul acestor datorii", a spus presedintele Comisiei pentru agricultura, deputatul PRM, Ilie Neacsu. Deputatul PSD, Marian Ianculescu, a incercat in zadar sa introduca in proiectul legii o prevedere asemanatoare celor din legile de gratiere a unor fapte penale, astfel incat cei care, dupa amnistie, vor continua sa nu-si plateasca obligatiile catre stat vor fi penalizati sa achite si datoriile de care au fost iertati initial. Interventia lui Ianculescu s-a lovit de tacerea plenului, care a votat impotriva acestei propuneri. Deputatul PSD a atras atentia ca, daca Parlamentul va sterge cu buretele datoriile catre buget - fara tragerea la raspundere a celor vinovati de acumularea datoriilor - viitorii proprietari ai fermelor agricole se vor simti incurajati sa nu mai plateasca nimic, in asteptarea unei alte amnistii. Proiectul de lege prin care fermele de stat care se vor privatiza vor fi scutite de la plata datoriilor catre buget a fost depus, pe ascuns, de catre guvern, la Parlament si a trecut in mare graba si de Comisia pentru agricultura a Camerei Deputatilor. Interesant este si faptul ca deputatul PRM, Ilie Neacsu, presedintele Comisiei pentru agricultura, desi aflat in opozitie, a fost un vajnic sustinator al acestei legi, in conditiile in care fiul sau - membru al organizatiei de tineret a PSD - face parte din consiliul de administratie al Agentiei Domeniilor Statului, institutie care supravegheaza fostele IAS. Daca acest proiect va trece si de Senat, Agentia Domeniilor Statului (si, implicit, fiul deputatul PRM, Ilie Neacsu) va avea, probabil, un cuvant greu de spus la alcatuirea listei cu IAS-urile care vor fi scutite de plata unor datorii de sute sau mii de miliarde de lei datorate bugetului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările