Vâlcov: „S-a dorit să fiu racolat de KGB. Mi s-a propus să fiu premier pe linia Guşă-KGB“. Guşă: Dragnea l-a păcălit. E lovit la mansardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov. FOTO Inquam Photos
Darius Vâlcov. FOTO Inquam Photos

Consilierul pe teme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, marţi, că în anul 2015 i s-a propus să trădeze PSD şi i s-a oferit funcţia de premier, subliniind că „s-a dorit să fie racolat de KGB", dar a refuzat acest lucru. Potrivit lui Vâlcov, omul de legătură ar fi fost Cozmin Guşă, naşul său de cununie şi patronul Realitatea TV.

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuţ Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niţă o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanţe şi să merg la Banca Mondială vicepreşedinte . Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianţă cu Vasile Blaga şi o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru. Această ofertă a fost făcută pe linia Guşă-KGB", a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

„Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB - pentru că se ştiu relaţiile pe care le-am avut cu Guşă, se ştie că s-a dorit sa fiu racolat de KGB, însă am refuzat“, a mai spus Vâlcov, politcian aflat într-un conflict dur cu mai multe televiziuni şi patroni de televiziuni, printre aceştia fiind şi Cozmin Guşă, unii dintre acţionarii de la Realitatea TV.  

Analistul politic Cozmin Guşă l-a ironizat pe Darius Vâlcov, despre care spune că se cerea la întâlniri cu oameni politici pentru a înţelege „cum stă treaba la Bucureşti“. 

„Lumea e în vacanţă, trebuie să ne distrăm puţin. Văzându-i acum faţa impasibilă în timp ce spune asemenea elucubraţii, reacţia simplă e: «Alo, să vină Slavarea»! Băiatul ăsta sigur a păţit ceva. El nu era aşa, îl cunosc bine. Dacă cineva vrea să-i facă un bine, trebuie să-l ducă la doctor ca să vadă ce l-a şocat atât de mult încât are devieri de natură psihiatrică. El era băiat deştept, de viitor. La niciuna din întâlnirile unde el se cerea să fie prezent ca să cunoască lume nu a dat dovadă că e lovit la mansardă. L-am considerat un băiat mai mare al meu, pe care l-am învăţat politică. El a participat la foarte multe întâlniri ca fin al meu, nu ca om politic. Mă suna şi mă ruga: «naşule, pot să vin şi eu să mă prind cum e cu treaba la Bucureşti»?“, a răspuns Cozmin Guşă. 

Analistul politic crede că în spatele atacurilor lui Vâlcov se află Liviu Dragnea şi Florian Coldea. 

„Şmecherul de Drganea a aşezat mai mulţi cai la start pentru a o înlocui pe Viorica Dăncilă. Unul este Mihai Fifor, alta este Carmen Dan, iar altul este Darius Vâlcov, pe care Dragnea l-a păcălit că ar putea să o înlocuiască pe Viorica Vasilica. Nu ştiu în ce film ar putea să-l accepte preşedintele Klaus Iohannis. Chestia cu KGB e obsesia lui Coldea, care voia să joace la dublu, şi în America, şi la Moscova. Da, am relaţii la Moscova şi cunosc oameni din mediul politic şi oameni de afaceri. Coldea îl consiliază pe Dragnea“, a conchis Guşă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite