Dar oare câţi i-au sărutat mâna generalului Oprea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

General cu patru stele, fost vicepremier, ministru al apărării naţionale, ministru al afacerilor interne, fost deputat, senator, decorat de Emil Constantinescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, apoi, de Ion Iliescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Gabriel Oprea a ajuns ştirea zilei la Euronews, după ce a postat pe contul său de facebook o poză photoshopată cu Barack Obama.

De Gabriel Oprea, „generalul izmenar”, râde o ţară întreagă de douăzeci şi patru de ore, imaginea fiindu-i ataşată de la Mona Lisa la Daenerys Targaryen. 

Râsul plânsului. 

Gabriel Oprea, generalul decorat de doi preşedinţi ai României şi numit ministru de al treilea preşedinte, speria mulţi politicieni care astăzi râd copios de ultima sa postare. Ani de zile a fost unul dintre greii politicii dâmboviţene, la care se intra cu respect şi se ieşea cu sfială, generalul interesului naţional construindu-şi un partid parlamentar din nimic, fără un singur vot, devenind pia mater pentru cei fără de partid.

Cu acea mână photoshop-ată „amărâtul” Gabriel Oprea a parafat alianţe cu Traian Băsescu când era numit ministru sau când era creditat ca valid în a guverna alături de PDL?  Cu acea mână hodorogită saluta militarii ţării? Cu acea mână photoshop-ată a ridicat distincţiile primite de la preşedinţii României?  Cu acea mână photoshop-ată, în 2010, semna adeziunile a zeci de parlamentari care treceau în UNPR? Cu acea mână photoshopată îi ura bun venit lui Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti? Cu acea mână photoshopată era în cărţi pentru şefia SRI dacă Ponta câştiga alegerile? Cu acea mână photoshopată, în 2012, a fost pus de Victor Ponta vicepremier? Cu acea mână photoshop-ată chiar l-a salutat pe Barack Obama? Cu acea mână photoshop-ată i-a strâns mâna preşedintelui Băsescu, în 2008, după ce a primit a treia stea în urma unui decret prezidenţial?

Răspunsul este da! Este acelaşi om care, în noaptea alegerilor din 2009 găzduia în sufrageria sa protipendada politică şi de forţă a României, de la Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea, George Marior la Anghel Iordănescu, Nicolae Onţanu, Gigi Neţoiu sau Dan Andronic. Da, în sufrageria acestui domn Oprea, de care râdem cu toţii astăzi, pe bună dreptate...

Dar revenind la mâna photoshopată a generalului Oprea, ori nu a realizat falsul, primind poze trucate precum cele din almanahurile anilor `80 în care se folosea o poză a preşedintelui Ceauşescu din 1967, ori ne-a crezut proşti pe toţi, ambele variante fiind la fel de probabile şi penibile, dar care, începând cu săptămâna trecută, au stat la baza reşapării politice a generalului Gabriel Oprea. 

După ce şi-a anunţat revenirea în politică, în numele principiilor, valorilor, a onoarei şi pentru că interesul naţional este pe principiul verba volant, facebook manent, a imortalizat momentul salutului prietenesc cu Obama, cu o mâna împrumutată de la amicul său, Traian Băsescu.

Vă daţi seama cine a fost decorat de trei din cei patru preşedinţi ai României? Vă daţi seama cine era ministrul de interne în Guvernul Boc, apoi Ponta? Penibil. Un general cu patru stele în douăzeci şi opt de ani de pace.

Gabriel Oprea a fost timp mort pentru politica românească, soluţia de compromis pentru jocuri politice de culise. Astăzi, unii descoperă micimea generalului izmenar, alţii răsuflă uşuraţi că s-a compromis. Era o vreme când, în unele zile, pentru mulţi politicieni, soarele răsărea şi apunea cu Gabriel Oprea. 

Dar oare câţi i-au sărutat mâna generalului Oprea? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite