Daniel Constantin, despre „războiul total“ pe care Iohannis îl pregătea pentru PSD: „Nu a fost vorba de o ameninţare clară la adresa PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, a declarat, într-un interviu la Adevarul Live, că şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a exagerat atunci când a vorbit de un „războiul total” pe care preşedintele Iohannis dorea să-l pornească, după alegeri, împotriva PSD şi că nu a fost  vorba de „o ameninţare atât de clară la adresa PSD” precum susţinea Tăriceanu.

La scurt timp după aflarea rezultatelor alegerilor din decembrie, când niciun partid nu a câştigat majoritatea voturilor pentru a deţine singur Puterea, negocierile pentru formarea guvernului au fost demarate între PSD şi ALDE. Pe lângă asta, chiar a doua zi după aflarea rezultatelor, copreşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au avut o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis. După întrevedere, preşedintele Senatului a declarat că şeful statului doreşte să pornească un „război total” împotriva PSD, prin care să împiedice venirea la putere a PSD.

„Din păcate, la întrevederea pe care am avut-o cu preşedintele a doua zi după rezultatele alegerilor, domnia sa mi-a spus că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD şi pentru a evita aducerea PSD-ului la guvernare. A spus că vrea să declanşeze un război total”, declara Călin Popescu Tăriceanu cu privire la întâlnirea pe care a avut cu preşedintele Klaus Iohannis.

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE  a precizat însă, într-un interviu la Adevărul Live,  că situaţia nu a stat tocmai cum a descris-o Tăriceanu. Fostul ministru acuză modul în care a acţionat preşedintele Senatului, prin faptul că a făcut publică discuţia, lucru ce denotă că nu este „un partener demn de discuţie”.

„Sunt lucruri care ţin de intimitate şi niciodată nu am discutat astfel de lucruri. Sunt alţii care fac asta în spaţiul public şi aici mă refer la domnul Tăriceanu. Nu am fost niciodată de-acord ca discuţia aceea cu preşedintele să fie făcută publică. Trebuia să spună de la început să nu mergem, nu să o facă publică. Să te duci la discuţie, iar după să o faci publică, nu mi s-a părut un gest care să denote că eşti un partener demn de discuţie”, a prezicat copreşedintele ALDE.

Critica lui Constantin la adresa lui Tăriceanu nu se opreşte aici. Dacă preşedintele Senatului a declarat, după discuţia avută cu preşedintele Klaus Iohannis, că şeful statului „vrea să declanşeze un război total” prin care să împiedice venirea la putere a PSD-ului, Constantin afirmă că lucrurile nu au stat deloc aşa. Potrivit fostului ministru, nu a fost „o ameninţare atât de clară la adresa PSD”.

„Preşedintele l-a sunat pe domnul Tăriceanu în primă fază, ulterior şi pe mine. Domnul Tăriceanu mi-a zis că ar fi bine să mergem să vedem despre ce e vorba. Nu vreau să devoalez nimic din discuţia respectivă, atât doar că mie nu mi s-a părut că a fost o ameninţare atât de clară la adresa PSD-ului . Lucrurile au fost ceva mai nuanţate. A fost o discuţie amicală, nici vorbă de o contră între  domnul Tăriceanu şi preşedintele Iohannis”, a declarat Daniel Constantin.

Daniel Constantin, despre culisele războiului cu Tăriceanu 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite