Daniel Funeriu: „Ponta este prizonierul gerontocraţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial pe problemele de Educaţie, Daniel Funeriu, a precizat duminică seara, în cadrul unei emisiuni, că premierul Victor Ponta trebuie să se debaraseze de gerontocraţia căreia îi este prizonier. Aceasta reprezintă puterea deţinută de către persoanele mai în vârstă de la guvernare.

„Cred că Victor Ponta a făcut bine că s-a îndreptat către tineri şi cred că nu-i este uşor nici lui, cred că domnul Ponta este prizonierul unei gerontocraţii, de care a făcut bine să înceapă să se debaraseze. Sper să îi lase pe oamenii de calitate să se exprime”, a susţinut Funeriu.

Limitarea puterii premierului nu a fost singurul subiect dezbătut de către Funeriu în cadrul emisiunii. Acesta a discutat, de asemenea, despre actualul ministru al învăţământului, Remus Pricopie, căruia a refuzat să îi aducă critici, întrucât ”nu va critica niciodată un ministru al Educaţiei cât timp acesta este în funcţie”.

Totuşi, consilierul prezidenţial s-a arătat deschis la ideea unei discuţii cu acesta, dar a menţionat faptul că într-un dialog pe problemele actuale ale învăţământului este nevoie „o argumentaţie tehnică corectă”.

Daniel Funeriu a enumerat, de asemenea, compromisurile funcţiei de om politic, printre care şi faptul că a trebuit să stea departe de familie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite