Daniel Fenechiu şi-a depus candidatura la BEM, însă cu semnături insuficiente. „Voi contesta la CCR decizia de respingere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PND, Daniel Fenechiu, a declarat pentru News.ro că şi-a depus, marţi noaptea, la Biroul Electoral Muncipal candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei, însă acesta nu a strâns suficiente semnături şi va contesta la Curtea Constituţională decizia prin care BEM îi respinge candidatura.

„Am depus aproximativ 14.000 de semnături. Insuficiente pentru o candidatură la Primăria Capitalei, dar voi contesta la Curtea Constituţională decizia de respingere”, a declarat, pentru News.ro, Fenechiu, care a ajuns la Biroul Electoral în jurul orei 24.00, chiar la limită pentru a-şi depune candidatura.

„Nu am reuşit să strâng cele 18 000 de semnături prevăzute de o lege aberantă şi discriminatorie ca şi condiţie pentru depunerea unei candidaturi la Primăria Capitalei. Deşi membrii şi simpatizanţii noştri - care au înţeles ca îmi doresc o candidatură «curată», au făcut tot ce era omeneşte posibil, nu am reuşit să atingem pragul de 18.000 - stabilit pentru a favoriza maşinăriile partidelor mari şi potente financiar şi a descuraja partidele noi, lipsite de resursele pe care ţi le asigura administrarea ( sau mai bine zis dijmuirea) banului public“, a scris Daniel Fenechiu pe Facebook la 23.55..

Preşedintele PND a spus că va contesta legea care prevede pragul de semnături de 1% din numărul total al alegătorilor pentru a candida la primărie.

„Depun o listă cu semnături suficiente pentru cinci partide care pot câştiga alegerile pentru Parlament şi preşedinte, dar insuficiente pentru Bucureşti. Pragul de semnături necesar pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de primar este aberant şi antidemocratic, fiind o măsură prin care partidele mari vor să menţină monopolul politic asupra partidelor noi care s-au înfiinţat. (...)  Voi invoca o excepţie de neconstituţionalitate a celor două texte - primari într-un tur şi liste de 1%, prin care majoritatea este lăsată la cheremul unei minorităţi ”, mai spune acesta.

Pentru depunerea candidaturii la funcţia de primar al Capitalei, sunt necesare 17.803 semnături, reprezentând 1% din numărul alegătorilor din Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite