Daniel Contantin îl atacă pe Antonescu: Preşedinţia Senatului aparţine PC. Cum au fost împărţite funcţiile în USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PNL şi PC au format Alianţa de Centru-Dreapta FOTO Arhiva Adevărul
PNL şi PC au format Alianţa de Centru-Dreapta FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a dat publicităţii textul acordului semnat în martie 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, din care reiese că funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.

„Pentru a înlatura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu domnul Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu «în anumite condiţii», aşa cum susţinea domnia sa. În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către domnul Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL“, se arată într-o declaraţie a lui Daniel Constantin remisă Mediafax.

Preşedintele PC a mai spus că partidul nu va încerca să preia funcţia deţinută de Crin Antonescu, dar că a vrut să lămurească această problemă. „Accentuez că nu exista intenţia ca Partidul Conservator să preia funcţia deţinută de domnul Antonescu şi că am facut această precizare strict în ideea unei corecte informări“, a subliniat Constantin.

Pre;edintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat însă că şefia Camerei superioare îi revene Partidului Conservator numai dacă PNL câştiga Preşedinţia ţării. „E limpede că prevederea privitoare la preşedinţia Senatului intra în vigoare în eventualitatea în care candidatul din partea PNL lua Preşedinţia, că doar nu era să ia PSD o Cameră, să ia o Cameră PC şi PNL să nu ia nimic“, a spus Antonescu.

Liderul PC a făcut public conţinutul  „Acordului politic PSD, PNL şi PC“, semnat în martie 2012 de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. „La următoarele alegeri prezidenţiale, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al României revine Partidului Naţional Liberal. După următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Prim Ministru al Guvernului României revine Partidului Social Democrat. După următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al Senatului revine Partidului Conservator“, se mai arată în protocolul semnat de de liderii USL.

Totodată, se prevede că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor revine PSD.„Pentru repartizarea tuturor funcţiilor numite la nivelul administraţiei centrale şi guvernamentale care vor reveni USL după următoarele alegeri parlamentare, anticipate sau la termen, se va respecta următoarea proporţie: PSD 50%, PNL 40% şi PC 10%“, se mai arată în document.

Ponta trebuie să aleagă

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a transmis, în termeni duri, la B1TV, lui Victor Ponta că trebuie să aleagă între Dan Voiculescu şi Klaus Iohannis dacă mai doreşte să existe USL. Crin Antonescu a mai spus că Dan Voiculescu, preşedintele din umbră al PC, pune presiune pe premier să inventeze un post de vicepremier pentru Daniel Constantin şi le-a transmis social-democraţilor că nu se teme că va fi schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului.

„Nu merge cu mine această ameninţare. Poate cred că ameninţatul se sperie şi zice "Au!". Ei poate cred că mă înscriu în Partidul Conservator. Nu am acest post din partea domnului Sârbu sau a domnului Voiculescu. Cine era domnul Voculescu să mă pună preşedinte al Senatului? Ca ameninţare nu merge. Este un soi de ameninţare pe care domnii Dragena şi Sârbu încearcă să o folosească.Dacă au o majoritate, însemană că punem capăt USL“, a spus Criun Antonescu.

Liderul PNL a spus, răspicat, că Victor Ponta trebuie să aleagă între Klaus Iohannis şi „pretenţiile lui dan Voiculescu“.

"Un singur lucru trebuie să fie clar şi pentru Victor Ponta, şi pentru Ilie Sârbu, şi pentru Daniel Constantin, şi pentru toată lumea: PNL a făcut în anumite condiţii şi a cerut votul românilor pentru USL. Dacă cineva crede că PNL, cuminţel aşa, va accepta transformarea USL într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare, se înşală. Ponta trebuie să aleagă între Klaus Iohannis şi prretenţiile domnului Voiculescu asupra sa de a inventa funcţii de vicepremier cu PC“, a conchis Antonescu.

Citeşte şi:

USL pregăteşte Guvernul Ponta III

Pentru a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier, Guvernul condus de Victor Ponta va cere din nou votul de încredere al Parlamentului, ceea ce echivalează, practic, cu naşterea unui nou Executiv

Ponta: „Îl voi susţine pe Iohannis atât în funcţia de ministru de Interne, cât şi în cea de vicepremier“

Premierul Victor Ponta a reconfirmat, marţi dimineaţă, că îl va susţine pe primarul Sibiului Klaus Iohannis atât pentru funcţia de ministru de Interne, cât şi pentru cea de vicepremier.

Negocierile din USL: Un ciolan prea mic la o haită prea mare

RATEU A doua zi de negocieri dintre PSD şi PNL s-a soldat cu un nou eşec. Ponta îl acceptă pe Iohannis ca vicepremier, dacă şi Daniel Constantin va fi ridicat în aceeaşi funcţie. PNL refuză categoric.

Antonescu: M-a speriat ce a spus Constantin şi cred că o să-mi bag minţile în cap

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, marţi, ce părere are despre declaraţiile liderului PC Daniel Constantin, potrivit cărora primarul Sorin Oprescu ar putea candida la Preşedinţie din partea USD. „Cred că o să şi îmi bag minţile în cap!“, a răspuns Antonescu, ironic.



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite