Daniel Constantin a depus la tribunal actele pentru partidul Pro România. Un alt deputat a demisionat din ALDE pentru a se alătura noului partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Constantin alături de echipa cu care a pus bazele noului partid politic FOTO Facebook Daniel Constantin
Daniel Constantin alături de echipa cu care a pus bazele noului partid politic FOTO Facebook Daniel Constantin

Fostul copreşedinte ALDE, Daniel Constantin, a depus, vineri, la Tribunalul Bucureşti, actele pentru constituirea partidului Pro România. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook şi a fost însoţit de un mesaj sugestiv, fostul vicepremier spunând că a depus actele pentru „un #altfel de proiect politic”. Tot azi, un alt deputat ALDE, Damian Florea, şi-a dat demisia din formaţiunea condusă de Tăriceanu, alăturându-se demersului lui Constantin.

„Am depus actele pentru un #altfel de proiect politic! Un proiect pe care îl lansez oficial luni seară alături de oameni cu principii, viziuni şi dorinţe sănătoase pentru dezvoltarea României!”,  a fost mesajul publicat de Daniel Constantin pe pagina de Facebook.

Fostul preşedintele ALDE  a declarat încă de joi seară că luni, 28 mai, urmează să aibă loc lansarea oficială a noului partid pe care-l construieşte în jurul unor parlamentari proveniţi din vechiul PC, dar şi membri ai actualei legislaturi proveniţi din ALDE. După ce Daniel Constantin, Mircea Banis şi Eugen Durbacă au fost excluşi din formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, şi fostul ministru al educaţie, Sorin Cîmpeanu, a demisionat din partid pentru a se alătura proiectului politic demarat de Constantin. Celor patru li se mai adaugă un nume nou, deputatul ALDE Damian Florea anunţându-şi vineri demisia din ALDE.

Odată cu plecarea lui Florea din partid, din organiţia ALDE Sector 6, precum şi din cea de tineret, au demisionat mai mulţi membri, se arată într-un comunicat de presă remis Hotnews.

„Vrem să facem politică în continuare, o vom face alături de Daniel Constantin, pentru că noi credem că rostul unui partid politic este să dezbată intern şi să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă cetăţenii, nu doar aici, la Bucureşti, ci în întreaga ţară. ALDE a eşuat lamentabil pe scena politică după alegerile parlamentare. Drumurile noastre se despart astăzi în mod definitiv, pentru că nu vrem să fim parte a abuzului. Mergem mai departe alături de Damian Florea şi de oamenii de bună factura din ALDE, într-un nou episod politic", au declarat membrii care au demisionat din ALDE.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite