Dăncilă, de Ziua Veteranilor de Război: Celor care sunt în viaţă le doresc sănătate şi la multi ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a transmis duminică un mesaj de Ziua Veteranilor de Război, spunând că aceasta este ocazia de a arăta recunoştinţa faţă de eroii care au luptat pentru ţară şi faţă de curajul şi sacrificiul lor. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spune că "România pe care o iubim şi pe care ne-o dorim mai europeană, mai prosperă, mai dezvoltată, nu ar fi existat fără sacrificiile celor care au crezut în ea".

"Ziua Veteranilor de Război pe care o cinstim astăzi  ne oferă ocazia să  ne arătăm recunoştinţa faţă de eroii care au luptat pentru acest popor, pentru faptele de arme, curajul şi puterea de sacrificiu pe care le-au pus în slujba României. Lecţiile de patriotism pe care le transmit veteranii de război au o însemnătate aparte pentru noi toţi, mai ales în Anul Centenar. E important să transmitem şi generaţiilor viitoare respectul pentru istoria acestui popor şi faţă de moştenirea  pe care aceştia ne-au lasat-o, România”, a transmis Viorica Dăncilă.

„Felicit Armata Română pentru modul în care îi onorează pe veteranii noştri, iar celor care sunt în viaţă le doresc sănătate şi la multi ani!“, a adăugat premierul.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj de Ziua Veteranilor de Război, spunând că România pe care ne-o dorim mai europeană nu ar fi existat fără sacrificiile celor care au crezut în ea.

"România pe care o iubim şi pe care ne-o dorim mai europeană, mai prosperă, mai dezvoltată, nu ar fi existat fără sacrificiile celor care au crezut în ea.Poate nu am fi sărbătorit, anul acesta, Centenarul Marii Uniri, dacă românii curajoşi, care au pus ţara mai presus de viaţă, ar fi făcut altă alegere. De aceea, de Ziua Veteranilor de Război, să îi omagiem pe aceşti eroi care au luptat pentru ca noi să fim liberi şi să construim ţara în care trăim astăzi", a scris Dragnea, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj transmis duminică, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, că Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare şi avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României. El mai arată că asigurarea celor mai bune condiţii pentru militarii din teatrele de operaţii trebuie să fie o prioritate continuă,.

În urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a avut peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi şi aproape 92.000 de militari au murit în acea perioadă. În prezent mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, aproape 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite