Dăncilă, de Ziua mondială a libertăţii presei: Jurnalistul e întotdeauna în prima linie. Le transmit inspiraţie, energie şi condei ager

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis, joi, jurnaliştilor un mesaj cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei. Aceasta a explicat că reprezentanţii acestei profesii sunt „mereu în prima linie a evenimentelor” şi le-a urat „inspiraţie, energie şi condei ager”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis joi, 3 mai, de Ziua mondială a libertăţii presei, un mesaj reprezentanţilor mass-media. Aceasta a declarat că jurnaliştii sunt mereu în prima linie a evenimentelor interne şi internaţionale şi le-a urat „inspiraţie, energie şi condei ager”. 

„Ziua de 3 mai are o semnificaţie aparte, de 25 de ani încoace, este Ziua mondială a libertăţii presei. Jurnalistul este întotdeauna în prima linie a evenimentelor interne şi internaţionale, le relatează şi le explică, dar are şi un rol deosebit în ceea ce priveşte formarea şi dezvoltarea societăţii în care dreptul de exprimare şi libertatea de opinie sunt valori fundamentale. Cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei, transmit jurnaliştilor inspiraţie, energie şi condei ager", a declarat Viorica Dăncilă.

Ziua mondială a libertăţii presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991. ONU a declarat ziua de 3 mai - Ziua mondială a libertăţii presei - pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: "Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat" dar şi ca un răspuns la o chemare a jurnaliştilor africani, care, în 1991, a produs Declaraţia Windhoek privind pluralismul şi independenţa mijloacelor de informare în masă, informează Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite