Dăncilă vrea să depună plângere penală împotriva lui Klaus Iohannis după ce acesta a afirmat că guvernul este corupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă a afirmat la şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al PSD de sâmbătă că urmează să depună o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pe motiv că acesta din urmă a declarat în urmă cu câteva zile că guvernul este corupt.

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetăţeanului şi de guvernarea acestei ţări pentru oameni. Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis pe 28 august, într-o conferinţă de presă în care anunţa că respinge toţi miniştrii propuşi de PSD la remaniere.

În aceeaşi seară, preşedintele PSD Viorica Dăncilă spunea despre liderul de la Cotroceni că este „egoist şi imatur” şi sublinia că este revoltător ca acesta să spună despre guvern că este corupt.

„Este de-a dreptul revoltător că domnul Iohannis foloseşte de la tribuna oficială expresia «guvern corupt». Îl somez să prezinte probe pentru această afirmaţie. Îi asigur pe români că nu a existat niciun act de corupţie. Domnul Iohannis vine sloganuri dar în realitate nu-şi doreşte un guvern normal sau o societate normală”, declara Viorica Dănilă.

Astăzi, în şedinţa CEx a partidului care are loc la Mamaia, premierul a spus că intenţionează să depună o plângere penală împotriva lui Iohannis. Totodată, Dăncilă a mai afirmat că luni urmează să îl sune pe şeful Statului şi că va sesiza Curtea Constituţională dacă acesta din urmă va refuza numirea interimarilor.

Vezi şi: Liderii PSD dezbat soarta partidului la un restaurant de 5 stele din Mamaia

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite