Dăncilă, val de critici la adresa UE: MCV e o atingere adusă suveranităţii. Cer egalitate pentru români. Nu suntem de acord cu cerinţele suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a criticat extrem de dur Comisie Europeană după publicarea raportului MCV pentru România, în care Guvernul este taxat pentru loviturile date statului de drept. Dăncilă susţine că experţii europeni au ignorat explicaţiile Guvernului şi, prin raportul critic la adresa României, au lovit în suveranitatea naţională a ţării. „Nu putem fi de acord cu condiţii suplimentare pentru ridicarea MCV“, spune premierul

„Consider rezoluţia adoptată de Parlamentul European expresia unor interese elctorale are grupurilor politice. Votul nu a fost despre Roânia sau despre dreptate. Protocoale secrete între servicii secrte şi Justiţie sunt de neeceptat în statele membre UE. Este greu de înţeles punerea la zid a Jandarmeriei române, care a procedat identic ca şi în alte state. Dar cel mai greu de explicat este votul unor parlamentari români împotriva României. Sunt convinsă că această atitudine va fi sacţionată de români. Rezoluţiia nu va împotriva Guvernului, ci se referea la România“, a spus Viroica DĂncilă, despre rezoluţia adoptată de PE. 

Cât despre raportul MCV, premierul a spus: „Sunt dezamăgită de concluziile MCV, în condiţiile în care România a dovedit că este in partener loial şi corect al UE. Guvernul a fost permanent în contact cu experţii Comisiei Europene şi a oferit clarificări. Aceste au fost pur şi simplu ignorate. Nu putem fi de acord cu stablirea unor condiţii suplimentare şi să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta.  Am citit cu mare atenţie raportul, suntem conştienţi de obiective, dar vedem recomandări care vor să ignorăm prevederi legale, instituite de votul Parlamentului şi validate de CCR, ceea ce reprezintă o atingere adusă suveranităţii şi o încălcare a Tratatului Uniunii Europene. Cer egalitate de tratament pentru ţara mea şi pentru români. Cred într-o Europă unită, în care cetăţenii se bucură de drepturi egale“. 

Viorica Dăncilă susţine că „rămânearea în cadrul UE este singura noastră cale. Nu s-a pus niciodată problema apartenenţa ţării noastre la UE“. 

Deputaţii PSD-ALDE au sfidat forurile europene şi au votat în continuare modificarea legislaţiei penale, susţinând de la tribuna Parlamentului că vor o ţară independentă care se conduce singură. Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a arătat degetul mijlociu Opoziţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite