Dăncilă spune că Birchall s-ar „discredita“ dacă ar pleca din PSD pentru a rămâne în Executiv

Dăncilă spune că Birchall s-ar „discredita“ dacă ar pleca din PSD pentru a rămâne în Executiv

FOTO Mediafax  / Alexandru Dobre

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine că ministrul Justiţiei, Ana Birchall, s-ar "discredita” dacă ar pleca din PSD pentru a rămâne în Executiv. "I-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie. (...) Văd că vine cu propriile idei pe care le aduce în spaţiul public, dar ar trebui să spună «sunt ale mele, personale, nu reprezintă nici poziţia Guvernului României, nici poziţia PSD»", afirmă Dăncilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, într-o dezbatere electorală la TVR 1, că nu a auzit despre o intenţie a ministrului Justiţiei, Ana Birchall, de a pleca de la PSD pentru a rămâne în Executiv. 
 
"Nu am auzit despre acest lucru, dar cred că acest lucru ar discredita-o foarte tare pe doamna Birchall. Nu am auzit despre acest lucru", a spus Viorica Dăncilă.
 
Ea a afirmat că opiniile ministrului Justiţiei privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie sunt "păreri personale”, iar aceasta ar trebui să explice că nu prezintă poziţia Guvernului atunci când le exprimă.  
 
"Sunt păreri personale. I-am atras atenţia doamnei Birchall să nu se implice în justiţie. Noi am învăţat de la alegerile europarlamentare că nu trebuie să ne implicăm în justiţie, justiţia trebuie să fie independentă. Văd că vine cu propriile idei pe care le aduce în spaţiul public, dar ar trebui să spună «sunt ale mele, personale, nu reprezintă nici poziţia Guvernului României, nici poziţia PSD». Noi considerăm că tot ceea ce ţine de funcţionarea Secţiei speciale trebuie să se discute în interiorul şi de către CSM. Şi nu trebuie să mai intervenim în justiţie. Trebuie ca magistraţii să găsească un consens în ceea ce priveşte justiţia", a spus Dăncilă.
 
Ea a precizat că "au fost foarte mulţi colegi care au sunat care vor această discuţie" (despre ministrul Justiţiei – n.r.), iar în primul Comitet Executiv al PSD se va discuta acest lucru "pentru că nu aş vrea să creadă cetăţenii că poziţiile doamnei Birchall legate de Secţia specială sau de alte aspecte reprezintă poziţia Guvernului şi a PSD".
 
Dăncilă a spus că în privinţa justiţiei nu va face "ceea ce face actualul preşedinte”, acuzând ieşirea lui Klaus Iohannis care a cerut demisia procurorului şef al DIICOT.
 
"Ceea ce pot să spun este faptul că eu, ca preşedinte al României, nu voi interveni în justiţie. În justiţie nu trebuie să mai avem influenţă politică”, a spus Dăncilă.
 
Aceasta a adăugat că una dintre greşelile PSD este că a vorbit foarte mult despre justiţie, dar nu atunci când a atras atenţia asupra abuzurilor din justiţie. 
 
În ceea ce priveşte relaţia dintre politicieni cu serviciile secrete, Viorica Dăncilă spune că va avea o relaţie "instituţională" cu acestea, iar Parlamentul este cel care decide structura serviciilor şi modul în care acestea funcţionează.
 
"Nu sunt lucruri pe care putem să le modificăm de pe o zi pe alta", a spus Dăncilă, referindu-se la modul de funcţionare a serviciilor secrete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: