Dăncilă: România are o solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani. Funcţia unei rezerve de aur păstrate în afara ţării nu se mai justifică

Dăncilă: România are o solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani. Funcţia unei rezerve de aur păstrate în afara ţării nu se mai justifică

FOTO GOV.RO

Premierul Viorica Dăncilă consideră că România are o altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de perioada 1999 - 2002, când a fost transferată rezerva de aur la Londra, precizând că în acest moment funcţia unei asemenea rezerve păstrate în afara ţării nu se mai justifică şi că şi alte state, precum Germania, Austria sau Belgia, au făcut acelaşi lucru.

"România are cu totul altă situaţie economică şi poziţie internaţională faţă de anii 1999 - 2002, când a fost făcut transferul celor 61 de tone de aur la Londra. România este credibilă, are o solvabilitate mult mai consistentă, mai solidă faţă de acum 19 ani. Suntem stat membru al Uniunii Europene şi NATO, avem o economie de piaţă deplin funcţională, avem o creştere economică robustă şi susţinută an de an şi avem una dintre cele mai mici datorii publice”, a declarat Viorica Dăncilă într-un interviu difuzat, miercuri seară, de Antena 3.
 
Premierul a precizat că ţara noastră are rezerve internaţionale consistente, de 32 de miliarde de euro, din care rezerva de aur reprezintă doar 3,8 miliarde de euro.
 
"România are rezerve internaţionale consistente, aproximativ 32 de miliarde de euro, constituite la nivelul BNR, din care rezerva de aur înseamnă doar 3,8 miliarde de euro. Prin urmare, funcţia unei rezerve de aur consistente, păstrate în afara ţării, nu se mai justifică. România vrea să facă exact acelaşi lucru pe care l-au făcut deja sau urmează să îl facă şi alte state, precum Germania, Austria, Belgia sau Olanda sau Elveţia. Atunci preşedintele ar trebui să acuze şi aceste state pentru că fac acelaşi lucru”, a mai spus Viorica Dăncilă.
 
Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae au iniţiat un proiect de lege pentru aducerea în ţară a rezervei de aur de la Londra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările