Dăncilă, replică pentru Tăriceanu pe tema „guvernării impotente“: Poate se referea la miniştrii lui

Dăncilă, replică pentru Tăriceanu pe tema „guvernării impotente“: Poate se referea la miniştrii lui

FOTO  Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat marţi într-o conferinţă de presă la Dolj că este surprinsă de afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu care afirma că nu doreşte să facă „parte dintr-o guvernare impotentă” şi a subliniat că „probabil se referea la miniştrii lui”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sincer mă surprind aceste declaraţii ale domnului Tăriceanu. Acest guvern a obţinut rezultate. Are şi domnul Tăriceanu miniştri. Cred că se referea la miniştrii lui. Am şi alte lucruri de rezolvat nu să-i răspund dumnealui. Pentru mine acum e important să cresc punctul de pensii cu 1 septembrie, să cresc indemnizaţia minimă”, a afirmat Viorica Dăncilă.
 
Premierul a adăugat apoi că acuzaţiile lui Tăriceanu sunt nefondate şi că până acum, de fiecare dată criticile care au vizat Guvernul s-au referit doar la PSD şi că preşedintele a cerut „de şapte ori” demisia lui Dăncilă pe când pe cea a şefului Senatului nu a cerut-o niciodată.
 
„Acuzaţiile sunt nefondate. E ultimul lucru care s-ar putea lua în vedere. De fiecare dată Guvernul României era criticat, nu ALDE, preşedintele a atacat PSD nu pe domnul Tăricenau. Noi am avut numărate obstacole, am văzut reacţia domnului Iohannis. Nu l-am auzit pe preşedintele României cerând demisia şefului Senatului. L-am auzit de şapte ori cerând demisia ministrului. (...) În centrul preocupărilor mele nu se află la aceste dispute, să răspund la aceste păreri, fie că ele vin de la partenerii noştri de coaliţie”, a adăugat preşedintele PSD.
 
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat într-un interviu pentru Mediafax că nu este de acord cu varianta remanierii expusă aseară după CEx-ul PSD de Viorica Dăncilă şi este de părere că Guvernul funcţionează acum „din inerţie”. Acesta a mai adăugat că partidul său nu şantajează PSD şi că nu doreşte să facă „parte dintr-o guvernare impotentă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: