Dăncilă refuză alegerea primarilor în două tururi. Ce argument aduce premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / George Călin
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul nu va schimba legislaţia electorală pentru alegerea primarilor în două tururi, iar schimbarea modalităţii de alegere a preşedinţilor de CJ s-a putut pentru că a fost făcută în aşa fel încât să fie cu un an înainte de alegerile locale.

Întrebată la Adevărul Live de ce  PSD şi Guvernul nu au vrut să discute şi tema alegerii primarilor în două tururi, Viorica Dăncilă a precizat: „Eu cred că e tardiv să susţinem un punct de vedere. Deja suntem cu un an înainte de alegerile locale şi legislaţia nu mai poate fi schimbată“, a declarat liderul de la Palatul Victoria. 

 Mai mult, premierul a subliniat că Guvernul a putut schimba modul de alegere al preşedinţilor de CJ pentru că era înainte cu un an de locale. „A fost înainte de data alegerilor locale,  a fost înainte de 5 iunie“, a punctat Dăncilă. 

De asemenea, liderul PSD a prezentat şi argumentul rămânerii la alegerea primarilor într-un singur tur. „Sunt argumente pro şi sunt argumente contra. Argumentul pro pentru un singur tur e că persoana care are cea mai mare încredere ia cele mai multe voturi. Nu am făcut o analiză pentru că nu am avut o solicitare în acest sens“, a mai afirmat Dăncilă. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite