Dăncilă, prima reacţie după Strasbourg: Oficialii UE au admis că e nevoie de o investigaţie care să clarifice cum au interferat protocoalele în actul de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO EPA-EFE
Viorica Dăncilă. FOTO EPA-EFE

Premierul Vioria Dăncilă a declarat, joi, în prima şedinţă de Guvern după întoarcerea de la Strasbourg, că e pentru prima dată când reprezentanţi ai UE au spus că e necesară o investigaţie în cazul protocoalelor secrete.

„Pentru prima dată oficialii UE au admis că e nevoie de o investigaţie care să clarifice modul în care protocoalele au interferat în actul de Justiţie. Am dat asigurări că suntem de bunăc-redinţă şi ne dorim o Justiţie corectă şi imparţială, iar modificările la legile Justiţiei sunt compatibile cu reglementările UE“, a declarat Viorica Dăncilă. 

„Cei care dezinformează uită să menţioneze tocmai această deschidere spre dialog a Guvernului României“, a completat premierul României. „Am cerut ca Românai să fie tratată în mod egal cu celelalte state membre. Am discutat cu preşdintele Parlamentului European şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Discuţiile de la Strasbourg au reprezentat un bun prilej să fie ascultate argumentele noastre şi într-un cadru oficial“, a mai afirmat Dăncilă. 

Premierul a vorbit şi despre referendumul din acest weekend. „Autorităţile sunt în calendarul propus în ceea ce priveşte pregătirea tehnică. Vrem ca opinia cetăţenilor să fie cât mai fidel reflectată în funcţie de rezultatul votului. Acest demrs nu se îndreaptă împotriva unei minorităţi“, a conchis liderul de la Palatul Victoria

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite