Dăncilă, prima reacţie după ruperea coaliţiei: Nu mă tem de anticipate. Dacă va trece moţiunea, ne supunem VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ieşirea ALDE de la guvernare e o decizie de „neînţeles” pentru PSD, în condiţiile în care acest lucru se întâmplă chiar înainte de alegeri. De asemenea, liderul PSD a subliniat că nu îi e teamă de posibilitatea anticipatelor.

„E important pentru noi ce se întâmplă cu România. Dincolo de intereele politice, avem responsabilitatea de a asigura stabilitate. Vom continua guvernarea“, a declarat Viorica Dăncilă, în cadrul unei conferinţe de presă. 

„Vom numi miniştri interimari până vom face noi numiri în Guvern. E o decizie de neînţeles din partea ALDE“, a continuat premierul României. 

Reporter: Cum aţi convins-o pe Ramona Mănescu să rămână în Guvern?

Viorica Dăncilă: A dat dovadă de foarte multă responsabilitate. La Energie va veni Niculae Bădălău, pentru Mediu va fi Ioan Deneş, iar pentru relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea. Vom încerca negocieri pentru a obţine o majoritate în Parlament.

Reporter: De ce nu aţi fost de acord cu restructurarea

Viorica Dăncilă: Ca să faci restructurarea trebuie să ai o majoritate largă în Parlament. Am considerat că nu e timpul să ne ocupăm de restructurare. Trebuie să ne concentrăm pe alegerile prezidenţiale şi pe programul de guvernare.

Reporter: Vă e teamă de trecerea moţiunii de cenzură?

Viorica Dăncilă: Dacă va trece moţiunea de cenzură, ne supunem votului Parlamentului. Nu mă tem de alegeri anticipate.

Citeşte şi:

Tăriceanu a divorţat şi de PSD: „Am renunţat la guvernare. Dăncilă nu are curaj. A luat decizii fără consultarea mea, dar cu consultarea lui Iohannis“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite